Mõisniku põdrahautis

Kadakamarjadega maitsestatud ulukiliharoog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg laagerdunud põdraliha

150 g suitsupekki

soola

4-5 sibulat

5-6 kartulit

2 porgandit

10 kadakamarja

8-10 tera musta pipart

4-6 dl lihapuljongit

Valmistamine

Tükelda põdraliha ja suitsupekk. Pruunista pekk pannil, lisa pruunistuma ka põdralihatükid (vajadusel lisa pisut rasva). Pruunistunud lihale riputa maitse järgi soola ja tõsta kõik patta või paksupõhjalisse potti.

Pruunista pannil kooritud sibulad, lisa potti. Koori ja poolita porgandid ja kartulid, lisa potti. Lisa maitseained ja lihapuljong. Kata pott kaanega. Küpseta 200kraadises ahjus umbes tund aega.

Pärast ahjust välja võtmist kontrolli soolasust – vajadusel lisa juurde. Tõsta pott ilma kaaneta veel veerand tunniks ahju küpsema.

Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 02.11.2016 10:47

Tuli väga mõnus söök! Teinekordki :)