Koostisosad

terve ketas leibjuustu

umbes 2 sl murakamahla

Täidis:

10 lehte želatiini

2 muna

1,5 dl suhkrut

2 dl 35% rõõska koort

2,5 dl kohupiima

2 dl murakamoosi

2 dl (külmutatud) murakaid

2 sl murakalikööri

Kaunistuseks:

1 dl murakamoosi

Valmistamine

Võta koogivormi suurune leibjuust või lõika vajadusel leibjuust väiksemaks. Aseta koogivormi põhjale.

Valmista täidis:

Pane želatiinilehed rohkesse külma vette likku.

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Klopi rõõsk koor vahule.

Sega kohupiim, vahukoor ja munavaht ettevaatlikult omavahel. Maitsesta murakamoosi, murakate ja murakalikööriga.

Kuumuta veidi sulanud murakatest eraldunud mahla tuliseks. Pressi želatiinilehed kuivaks, lisa kuumale murakamahlale ja lahusta. Kalla želatiinisegu täidise hulka. Kalla koogivormi asetatud leibjuustule. Lase jahedas järgmise päevani tarretuda.

Kaunista tordi pind õhukese murakamoosikihiga. Soovi korral kaunista leibjuustust piparkoogivormidega lõigatud juustutükkidega.

Soome retsept (Joulukotivinki 1990: Leipäjuusto-lakkakakku)

LISA KOMMENTAAR