Porgandi-datlikook

Porgandid lisavad koogile mahlasust, datlid magusust. 

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2 tundi
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl e. 250 g jämedalt riivitud porgandit

225 g kividest puhastatud datleid

3 dl vett

200 g võid

2 dl fariinsuhkrut

2 muna

1 tl riivitud sidrunikoort

240 g nisujahu (u 4 dl)

1 tl söögisoodat

2 tl kaneeli

Valmistamine

Tükelda datlid ning keeda 3 dl vees aeg-ajalt segades umbes 5 minutit. Lisa riivitud porgand ning keeda veel 5-10 minutit, kuni segu on püreeks muutumas, ent porgandid ikka veel datlitest eristatavad on. Jahuta.

Vahusta pehme või ja fariinsuhkur, lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa või-suhkruvahule hoolega pestud sidruni riivitud koor, omavahel segatud kuivained ning porgandi-datlipüree. Sega tainas kergelt läbi. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivasse koogivormi, jättes umbes 2 cm kerkimisruumi.

Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 65-70 minutit. Vajadusel kata vorm pealt fooliumiga, et koogipind liialt ei tumeneks.

NB! Kui kodus ei leidu piisavalt suurt koogivormi, siis küpseta osa tainast nt muffiniteks (6 muffinit küpsevad umbes 20 minutit).

Soome Finfoodi retsept (Porkkana-taatelikakku). Pildi tegi Kaare (Virk Vispel).

LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 28.11.2012 19:07

Heas mõttes huvitav kook :) Selline kleepuv ja niiske. Porgandit on maitses tunda. Lapsele väga maitses, endale tundus, et midagi on puudu. Mingit tugevamat maitset oleks tahtnud. Tee kõrvale sobib hästi ja on väga toitev.

Koopatibi
postitatud 29.11.2012 11:45

Teisel päeval olid maitsed paigas ja nõuti uut kooki :)

Hei
postitatud 08.09.2017 11:59

Kas antud koogi tegemiseks sobib ka 24cm läbimõõduga koogivorm? :)

Pille
posted on 09.09.2017 10:18

Hei, sobib küll :) Tegin retseptis selle koha arusaadavamaks :)

MariK
postitatud 25.11.2018 10:22

Läks just ahju ja ootused on suured, sest taigen oli juba väga njämma. Asendasin sidruni koore mandariini omaga ja lisasin veel riivitud ingverit ja kardemoni, et oleks jõulusem :).

Tiina
postitatud 12.01.2020 13:32

Mõnus kook!