Pese apelsinid, lõika pealt ja alt viil ära, nii et viljaliha paistaks. Seejärel lõika noaga apelsini külgedelt koor nii, et viljaliha nähtavale tuleks. Seejärel lõika apelsini “fileed” membraanide vahelt välja. Tee seda kausi kohal, siis ei lähe tilkuv mahl raisku!
Lisa kaussi oliiviõli, sega kergelt läbi.
Pese ja kuivata sellerivarred, lõika kerge nurga all viiludeks. Lisa kaussi.
Puhasta skumbria hoolikalt luudest ja nahast, tõsta tükid salatikaussi ja sega kergelt läbi. Maitsesta salat soola-pipraga.
Jaota salat taldrikutele või tõsta vaagnale ja serveeri.
Sellerisalat apelsini ja skumbriaga
See põnev idee selleri serveerimiseks on mugandatud briti koka Hugh Fearnley-Whittingstalli repertuaarist. Sobib hästi pidulikumaks eelroaks.