Sellerisalat apelsini ja skumbriaga

See põnev idee selleri serveerimiseks on mugandatud briti koka Hugh Fearnley-Whittingstalli repertuaarist. Sobib hästi pidulikumaks eelroaks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 apelsini

2 sl külmpressitud oliiviõli

4 krõmpsu sellerivart

1 suitsukala - soovitatavalt

kuumsuitsutatud makrell ehk skumbria

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese apelsinid, lõika pealt ja alt viil ära, nii et viljaliha paistaks. Seejärel lõika noaga apelsini külgedelt koor nii, et viljaliha nähtavale tuleks. Seejärel lõika apelsini “fileed” membraanide vahelt välja. Tee seda kausi kohal, siis ei lähe tilkuv mahl raisku!

Lisa kaussi oliiviõli, sega kergelt läbi.

Pese ja kuivata sellerivarred, lõika kerge nurga all viiludeks. Lisa kaussi. 

Puhasta skumbria hoolikalt luudest ja nahast, tõsta tükid salatikaussi ja sega kergelt läbi. Maitsesta salat soola-pipraga. 

Jaota salat taldrikutele või tõsta vaagnale ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.07.2019 08:26

Mulle meeldis!