3 muna
2 dl pruuni roosuhkrut või tavalist suhkrut
100 g maitsestamata toorjuustu
150 g õunapüreed või 2 õuna
50 g sulatatud võid
180 g nisujahu (u 3 dl)
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kardemoni
1 tl kaneeli
Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa vaheldumisi pehme toorjuust, sulavõi, omavahel segatud kuivained ning riivitud õunad või õunapüree. Jaota ettevalmistatud muffinivormidesse.
Küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Muffinites kasutasin suvel keedetud kardemoniga õunamoosi ja Farmi toorjuustu. Väga mõnusa maitsega olid!
Lapsed kiitsid heaks!
Väga mõnusa mekiga, pehmed ja õhulised.
Tõesti head... mahlased ja õhulised samaaegselt. Retseptis on ainult märkimata jäänud, millal õunad lisada.
Pehmed ja õhulised muffinid tõesti!
Lõhnavad hästi ja maitsevad ka hästi! Lapsed sõid isuga.
Väga, väga maitsvad muffinid! Tegin rukkijahuga (perekonnas mõned nisutalumatud) ja ikka tulid imehead :)
Karoli, väga tore teada, et rukkijahuga ka õnnestuvad!
tegin riivitud õuntega ja pereliikmete tellimusel lisasin ca 75g tükeldatud küpsetusšokolaadi. suurendasin küpsetuspulbri hulka 2tl-ini ja kaneelihulka samuti (samas jätsin ära kardemoni - liiga laisk, et uhmerdada). </br> laps sõi esimese hooga 3 tükki juttis ära. et ehk kiideti heaks :) </br>
Tõsiselt head... Panime veel ka rosinaid sisse...
Mune vahustasin 7 minutit (keegi soovitas, kas siin või mingis teises toidugrupis, ei mäleta) ja tavalist suhkrut panin pool ja teise poole kogusest panin kookospalmisuhkurt. Väga maitsvad ja kohevad said.
Toorjuustu-õunamuffinid
Toorjuust teeb need õunamuffinid eriti mahlaseks; vanill, kaneel ja kardemon annavad lisamaitset.