2 muna
200 g suhkrut
100 g sulatatud võid
300 g nisujahu
2 tl kaneeli
1 tl ingveripulbrit
0.5 tl jahvatatud nelki
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
2 dl purustatud banaani (u 2-3 banaani)
200 g maitsestamata jogurtit
Kaunistuseks:tumedat šokolaadi
hakitud sarapuupähkleid või nonparelle (puistepuru)
Klopi munad suhkruga lahti, lisa sulavõi. Sega kuivained omavahel. Püreesta banaanid ja sega jogurtiga.
Lisa kuivainesegu ja banaanijogurt vaheldumisi munavahu hulka. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 1,8liitrisesse rõngasvormi või väiksemale ahjupannile.
Küpseta 175kraadises ahjus umbes 60 minutit.
Võõp:
Sulata šokolaad ja nirista koogile. Kaunista kohe hakitud pähklite või nonparellidega (siis jäävad need sulašokolaadile külge). Fotol on kook enne glasuuriga katmist.
Panin kaneeli üksnes näpuotsaga ja nelgist loobusin. Maitses siiski jõuluselt, ingver jäi domineerima.
Väga hea tuli! Lihtne ja maitsev!
Ma asendasin retseptis ette nähtud vürtsid sujuvalt piparkoogimaitseainega, sai veelgi jõulusem.
Esimese advendi puhul sai küpsetatud ühte jõulumaitselist keeksi. Tuli täitsa mõnus. Mina panin eraldi maitseainete asmele piparkoogimaitseainet. Kook tuli mõnusalt banaanine ja jõulumaitseline.
Jõuluhõnguline banaanikook
Mahlane ja vürtsidega maitsestatud banaanikook sobib hästi jõululauale. Kook säilib kenasti pakituna paar päeva.