4 muna
0.75 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl nisujahu
0.75 dl kartulitärklist
1-3 tl piparkoogimaitseainet
Rullikeeramiseks:1 sl suhkrut
1 sl riivsaia
Pohlakreem:1 dl vahustatavat vanillikastet
250 g kohupiima
2 dl purustatud pohli
2 tl vanillisuhkrut
0.25 tl kaneeli
Klopi mikseriga munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks (u 10 minutit).
Sega küpsetuspulber, nisujahu, kartulitärklis ja piparkoogimaitseaine omavahel. Sõelu munavahu hulka ning sega ettevaatlikult läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 8 minutit, kuni biskviidi pind on kergelt pruunistunud.
Aseta uus küpsetuspaberitükk lauale, puista peale riivsaia-suhkrusegu. Kummuta küpsetatud biskviit küpsetuspaberile, eemalda pealmine paberikiht. Lase biskviidil jahtuda.
Vahusta vaniljekaste, lisa kohupiim ja pohlapüree. Maitsesta vanillsuhkru ja kaneeliga, määri biskviidile.
Keera tort pikemast servast rulli. Keera rulltort küpsetuspaberisse ning lase umbes 15 minutit jahedas maitsestuda.
Tõsta rullbiskviit vaagnale, kaunista pohladega.
Soome Kaalujälgijate retsept (Piparinmakuinen kääretorttu)
Biskviit oli väga mõnusa maitsega. Täidist muutsin pisut. Jõulude ajal katsetan uuesti.
Piparkoogirull pohlakreemiga
Soome Kaalujälgijate retsept.