Piparkoogirull pohlakreemiga

Soome Kaalujälgijate retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviittainas:

4 muna

0.75 dl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1 dl nisujahu

0.75 dl kartulitärklist

1-3 tl piparkoogimaitseainet

Rullikeeramiseks:

1 sl suhkrut

1 sl riivsaia

Pohlakreem:

1 dl vahustatavat vanillikastet

250 g kohupiima

2 dl purustatud pohli

2 tl vanillisuhkrut

0.25 tl kaneeli

Valmistamine

Klopi mikseriga munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks (u 10 minutit).

Sega küpsetuspulber, nisujahu, kartulitärklis ja piparkoogimaitseaine omavahel. Sõelu munavahu hulka ning sega ettevaatlikult läbi.

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 8 minutit, kuni biskviidi pind on kergelt pruunistunud.

Aseta uus küpsetuspaberitükk lauale, puista peale riivsaia-suhkrusegu. Kummuta küpsetatud biskviit küpsetuspaberile, eemalda pealmine paberikiht. Lase biskviidil jahtuda.

Vahusta vaniljekaste, lisa kohupiim ja pohlapüree. Maitsesta vanillsuhkru ja kaneeliga, määri biskviidile.

Keera tort pikemast servast rulli. Keera rulltort küpsetuspaberisse ning lase umbes 15 minutit jahedas maitsestuda.

Tõsta rullbiskviit vaagnale, kaunista pohladega.

Loe veel:

Soome Kaalujälgijate retsept (Piparinmakuinen kääretorttu)

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 29.07.2008 13:06

Biskviit oli väga mõnusa maitsega. Täidist muutsin pisut. Jõulude ajal katsetan uuesti.