Spinati-suitsukalapirukas

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

230 g nisujahu

soola

100 g võid

2-3 sl külma vett

Täidis:

200 g suitsukala

100 g värsket spinatit

100 g riivitud juustu

2 muna

2 dl 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista tainas, vooderda sellega pirukavorm.

Puhasta kala luudest ja pudista tainapõhjale. Aseta peale ribadeks lõigatud ja kergelt võis hautatud spinat ning pool riivitud juustust. Klopi munad lahti, sega kohvikoorega. Maitsesta ja kalla vormi.

Puista peale ülejäänud juust ning küpseta 220-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Loe veel:

Retsept on ajakirjast Anne (Suitsukala-quiche). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 25.05.2010 17:56

Väga hea pirukas! 220-kraadi juures nii kaua ei küpse, mul läks väga ruttu pealt pruuniks ja alandasin temperatuuri 200-ni.

Dee
postitatud 18.05.2012 08:15

Meeldiv argipäevapirukas. Järgmisel korral lisan pealmise juustukihi hiljem, poole küpsemise pealt, sest juust küpses liialt ja pirukapealne jäi natuke kõva. Kõrvale sõime lambasalatit kirsstomatitega. Kindlasti teen seda pirukat veel - maitsev ja lihtne.