Garam masala tähendab tulist (garam) vürtsisegu (masala). Tuline on vürts eelkõige ajurveedalikus mõttes ehk vürtsisegus kasutavad vürtsid soojendavad keha.
Vürtsisegu on populaarne India poolsaarel, aga ka Mauriitiusel ja Lõuna-Aafrikas.
Vürtsisegusid on teisigi - lisaks garam masala segule veel tikka masala ja tandoori masala.
Nagu vürtsisegudega ikka, on igal kokal/tootjal oma retsept. Tüüpiline India garam masala sisaldab musta ja valget pipart, nelki, kaneeli või kassiat, muskaatõit ehk maasist, musta ja rohelist kardemoni, karrilehti, vürtsköömneid, koriandriseemneid.
Mul ei olnud garam masala segu, selle järgi panin kiiresti pannile: kardemoni, kaneeli, vürtsköömned, musta pipra ja muskaatpähkli, nelki ei jõudnud nii kiiresti peenestada.
Tee ise: garam masala maitseainesegu
Garam masala lisatakse india roogadele valmimise lõppfaasis.