Tee ise: garam masala maitseainesegu

Garam masala lisatakse india roogadele valmimise lõppfaasis.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

10 kardemonikupra seemned

1 purustatud kaneelikoort

1 sl vürtsköömneid

1 tl nelki

0.5 sl musta pipart

0.25 tl riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Maitseainesegu valmistamiseks prae kuival ja mõõdukalt kuumal pannil kardemoniseemned, kaneelikoor, vürtsköömned, nelgid ja pipraterad aromaatseks.

Jahuta, siis peenesta koos värskelt riivitud muskaadiga uhmris või kohviveskis.

Säilita õhukindlas purgis.

Loe veel:

Lisainfo:

  • Garam masala tähendab tulist (garam) vürtsisegu (masala). Tuline on vürts eelkõige ajurveedalikus mõttes ehk vürtsisegus kasutavad vürtsid soojendavad keha.  
  • Vürtsisegu on populaarne India poolsaarel, aga ka Mauriitiusel ja Lõuna-Aafrikas. 
  • Vürtsisegusid on teisigi - lisaks garam masala segule veel tikka masala ja tandoori masala
  • Nagu vürtsisegudega ikka, on igal kokal/tootjal oma retsept. Tüüpiline India garam masala sisaldab musta ja valget pipart, nelki, kaneeli või kassiat, muskaatõit ehk maasist, musta ja rohelist kardemoni, karrilehti, vürtsköömneid, koriandriseemneid. 
LISA KOMMENTAAR