Rabarbrikompott kitsejuustu juurde

Jamie Oliveri retsept. Serveeri röstitud juuretisesaia või -leivaga ning erinevate kitsejuustudega (Crottin de Chavignol, Cabécou du Rocamadour, Ticklemore, Coeur Poitrine, Chabichou du Poitou, Valençay) või näiteks Neufchâteli juustuga.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Rabarbrikompott:

500 g pestud ja tükeldatud rabarbrit

150 g suhkrut

6 sl valget veiniäädikat

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

Serveerimiseks:

värsket kitsejuustu

juuretisesaia või -leiba

Valmistamine

Rabarbrikompoti valmistamiseks sega potis suhkur, veiniäädikas ja koriandriseemned ning keeda umbes 3 minutit, kuni suhkur on sulanud.

Lisa rabarbritükid ning kuumuta tasasel tulel 30-40 minutit, kuni rabarber on pudruks keenud. Maitsesta ja lase jahtuda.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral säilita rabarbrikompotti külmkapis õhukindlas purgis.

Jamie Oliveri retsept (Fresh goat's cheese with rhubarb compote). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 20.05.2019 20:56

Intensiivse maitsega nagu rabarber ikka. Juustu kõrvale mõnus!