Magushapu kala seenekastmes

Muide, see magushapu seenekaste sobib hästi ka sealiha, pardifilee ja vokitud Hiina kapsaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 paksu valge kalafilee portsjontükki (a 175 g)

2 sl maisitärklist

3 sl õli

soola ja musta pipart

Seenekaste:

2 tl maisitärklist

3 sl maitsestatud riisiäädikat

2 sl suhkrut

2 sl ketšupit

1 sl sojakastet

6 kuivatatud šiitake seent

0.5 tl soola

1 sl kuiva šerrit

2 sl õli

pöidlasuurune jupp värsket ingverijuurt

Garneering:

2 hakitud talisibulat

Valmistamine

Valmista kõigepealt kaste. Selleks pane seened kaussi ning kalla peale 3 dl keeva vett. Lase 30 minutit paisuda. Seejärel nõruta, hoia 2 dl vedelikku alles. Lõika seened viiludeks (seenejalad viska minema). Pane kõrvale.

Sega maisitärklis ja riisiäädikas väikeses potis. Lisa suhkur, kastmed, sool, serri, seened ja seenevedelik. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ning keeda 2-3 minutit, kuni kaste pakseneb.

Kuumuta pannil 2 sl õli keskmisel tulel. Lisa ingver ning prae 1 minut. Lisa ingver kastmele.

Maitsesta kalafileed soola-pipraga ning kasta maisitärklisesse.

Kuumuta pannil 3 sl õli. Prae kalatükke 2-3 minutit mõlemalt poolt, kuni kala on just läbi küpsenud.

Tõsta kalatükid taldrikutele, tõsta peale seenekaste. Puista peale talisibulad ning serveeri aurutatud spinati või nuudlitega.

Nipid ja soovitused:

  • Magushapu seenekaste sobib ka sealiha, pardiliha või wokis valmistatud paksoiga.

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (November 2004). 

LISA KOMMENTAAR