4 paksu valge kalafilee portsjontükki (a 175 g)
2 sl maisitärklist
3 sl õli
soola ja musta pipart
Seenekaste:2 tl maisitärklist
3 sl maitsestatud riisiäädikat
2 sl suhkrut
2 sl ketšupit
1 sl sojakastet
6 kuivatatud šiitake seent
0.5 tl soola
1 sl kuiva šerrit
2 sl õli
pöidlasuurune jupp värsket ingverijuurt
Garneering:2 hakitud talisibulat
Valmista kõigepealt kaste. Selleks pane seened kaussi ning kalla peale 3 dl keeva vett. Lase 30 minutit paisuda. Seejärel nõruta, hoia 2 dl vedelikku alles. Lõika seened viiludeks (seenejalad viska minema). Pane kõrvale.
Sega maisitärklis ja riisiäädikas väikeses potis. Lisa suhkur, kastmed, sool, serri, seened ja seenevedelik. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ning keeda 2-3 minutit, kuni kaste pakseneb.
Kuumuta pannil 2 sl õli keskmisel tulel. Lisa ingver ning prae 1 minut. Lisa ingver kastmele.
Maitsesta kalafileed soola-pipraga ning kasta maisitärklisesse.
Kuumuta pannil 3 sl õli. Prae kalatükke 2-3 minutit mõlemalt poolt, kuni kala on just läbi küpsenud.
Tõsta kalatükid taldrikutele, tõsta peale seenekaste. Puista peale talisibulad ning serveeri aurutatud spinati või nuudlitega.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (November 2004).
Magushapu kala seenekastmes
Muide, see magushapu seenekaste sobib hästi ka sealiha, pardifilee ja vokitud Hiina kapsaga.