Karjala põdralihavatruskad

Väikesed Karjala pirukad põdraliha ja seentega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

1 l keedetud ja katkitambitud kartulit

150 g võid

1 tl soola

1 dl nisujahu

Põdralihatäidis:

0.5 dl õli

2 dl hakitud põdraliha

2 dl hakitud sibulat

2 dl hakitud seeni - nt

puravikke või šampinjone

1 tl soola

musta pipart

Valmistamine

Valmista kõigepealt tainas. Klopi käsitsi või masinaga soe kartulipuder külmaks ja sitkeks massiks. Kloppimise ajal lisa või ja sool. Kui kartulimass on jahtunud, siis lisa jahu.

Pruunista hakkliha potis õlis. Lisa hakitud sibul ja seened ning küpseta veel paar minutit. Maitsesta täidis soola ja pipraga.

Vormi tainast kang ning jaota see tükkideks. Veereta tainatükid pallideks, suru need lamedaks ning rulli tainarulli abil umbes 5 mm paksusteks veidi ovaalseteks ketasteks.

Aseta täidis tainatüki ühte otsa, keera teine tainaots peale ning suru servad kokku.

Pintselda vatruskad klopitud munaga ning küpseta 250-kraadises ahjus helepruuniks.

Ruokala.tv retsept (Jaakko Kolmonen, Riistavatruskat)

LISA KOMMENTAAR