125 g toasooja magedat võid
125 g pehmet pruuni suhkrut
2-3 muna
125 g sõelutud isekerkivat nisujahu
0.5 tl riivitud muskaatpähklit
0.5 tl jahvatatud kaneeli
150 g riivitud porgandit
30 g hakitud kreeka pähkleid
30 g sultana rosinaid
Toorjuustuglasuur:250 g toorjuustu
125 g tuhksuhkrut
1 tl sidrunimahla
Klopi suhkur ja või kausis kreemjaks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vähehaaval jahu, muskaat ja kaneel ning sega ühtlaseks. Sega puulusikaga juurde porgand, kreeka pähklid ja rosinad.
Jaota tainas võitatud muffinivormidesse, nii et vormid oleksid 2/3 ulatuses täidetud.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja näpuga katsudes küpsed tunduvad.
Toorjuustuglasuuri jaoks klopi kõik ained ühtlaseks. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema, siis määri muffinitele.
Puista peale veidi hakitud pähkleid.
Briti retsept. Pildi tegi LIISI.
Koostisainetest on puudu munad. Mina lisasin 2 muna ja isekerkiva jahu asemel kasutasin nisujahu segatud 1 tl küpsetuspulbriga. Rosinad jätsin ära. Porgand muudab muffinid hästi mahlaseks ja sidruniga toorjuustuglasuur on mõnusalt hapukas.
See isekerkiv nisujahu ajab ikka segadusse. Mul juhtus nii, et muffinid valmisid ilma küpsetuspulbrita, sest jäi kahe silmavahele, et pulber juba jahu sees peaks olema ja ahjust võttes tabasin ära,et küpsetuspulbri topsi kallalek käinudki. Muffinivormide põhja jäi nii millimeeter või poolteist võid.
Marju, see on briti retsept ja nad kasutavad 'self-rising' jahu tihti. Üldiselt ma retsepte testides kasutan jahu+küpsetuspulbrit, aga selle retseptini pole veel jõudnud. Muide, Veski-Mari on isekerkiva jahuga turule tulnud!
Porgandimuffinid toorjuustuglasuuriga
Jõuluvürtsidega muffinid on tänu porgandilisandile eriti mahlakad.