Porgandimuffinid toorjuustuglasuuriga

Jõuluvürtsidega muffinid on tänu porgandilisandile eriti mahlakad.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g toasooja magedat võid

125 g pehmet pruuni suhkrut

2-3 muna

125 g sõelutud isekerkivat nisujahu

0.5 tl riivitud muskaatpähklit

0.5 tl jahvatatud kaneeli

150 g riivitud porgandit

30 g hakitud kreeka pähkleid

30 g sultana rosinaid

Toorjuustuglasuur:

250 g toorjuustu

125 g tuhksuhkrut

1 tl sidrunimahla

Valmistamine

Klopi suhkur ja või kausis kreemjaks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vähehaaval jahu, muskaat ja kaneel ning sega ühtlaseks. Sega puulusikaga juurde porgand, kreeka pähklid ja rosinad.

Jaota tainas võitatud muffinivormidesse, nii et vormid oleksid 2/3 ulatuses täidetud.

Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja näpuga katsudes küpsed tunduvad.

Toorjuustuglasuuri jaoks klopi kõik ained ühtlaseks. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema, siis määri muffinitele.

Puista peale veidi hakitud pähkleid.

Briti retsept. Pildi tegi LIISI.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 14.08.2010 23:07

Koostisainetest on puudu munad. Mina lisasin 2 muna ja isekerkiva jahu asemel kasutasin nisujahu segatud 1 tl küpsetuspulbriga. Rosinad jätsin ära. Porgand muudab muffinid hästi mahlaseks ja sidruniga toorjuustuglasuur on mõnusalt hapukas.

Marju
postitatud 04.12.2016 22:34

See isekerkiv nisujahu ajab ikka segadusse. Mul juhtus nii, et muffinid valmisid ilma küpsetuspulbrita, sest jäi kahe silmavahele, et pulber juba jahu sees peaks olema ja ahjust võttes tabasin ära,et küpsetuspulbri topsi kallalek käinudki. Muffinivormide põhja jäi nii millimeeter või poolteist võid.

Pille
postitatud 05.12.2016 00:07

Marju, see on briti retsept ja nad kasutavad 'self-rising' jahu tihti. Üldiselt ma retsepte testides kasutan jahu+küpsetuspulbrit, aga selle retseptini pole veel jõudnud. Muide, Veski-Mari on isekerkiva jahuga turule tulnud!