Salsa harra

Liibanoni köögist pärit ürdi-tšillikaste tomatitega. Salsa harra sobib väga hästi kalaroogade kastmeks, ent seda võib pakkuda koos leiva ning kreekeritega ka vegetaareelroaks. Kokteilipidudel võib määrida veidi salsa harrat röstitud pika saia viiludele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1-2 sl külmpressitud oliiviõli

4 tk suurt küünt purustatud küüslauku

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

0.25 tl jahvatatud kaneeli

0.25 tl jahvatatud vürtspipart

75 g hakitud värsket koriandrit

75 g hakitud värsket peterselli

150 g hakitud kreeka pähkleid

0.5 tl Cayenne'i pipart

sidrunit (5 sl mahla)

750 g kooritud ja tükeldatud tomatit

Valmistamine

Kuumuta sügaval praepannil õli. Prae küüslauku paar sekundit, siis lisa ülejäänud ained. Kata pann kaanega ning hauta keskmisel kuumusel 15 minutit, kuni vedelik on aurustunud.
Tõsta pann tulelt. Serveeri ürdi-tšillikastet kuumalt või toatemperatuuril.

Retsept on Nada Saleh'i raamatust "Seductive Flavours Of The Levant: Home Cooking From Lebanon, Syria And Turkey" (Robson Books, 2002)

LISA KOMMENTAAR