Ilus roheline kanalaksa

Tai köögist pärit ilus roheline ja väga maitsev kanasupp kookospiima ja rohke koriandriga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Leem:

1 roheline tšilli

3 küüslauguküünt

tükk riivitud ingverit

0.5 tl purustatud koriandriseemneid

1 dl hakitud värsket koriandrit

2 sl seesamiõli

2 tl kalakastet (nam pla)

5 dl kanapuljongit

soola

400 g kookospiima

Supi sisse:

400 g keedetud kanafileed

100 g munanuudleid

200 g noori suhkruhernekaunu

1 viilutatud jaapani redis (daikon)

4 sl hakitud värsket koriandrit

laimimahla

mungoa idandeid

Valmistamine

Peenesta leeme maitseained uhmris või köögikombainis ühtlaseks pastaks. Kuumuta saadud pastat potis seesamiõlis paar minutit, kuni segu muutub aromaatseks. 

Lisa potti kalakaste ja kanapuljong ning keeda 10 minutit.

Leota nuudleid kuumas vees ning tõsta need serveerimiskaussidesse.

Lisa puljongisse viilutatud kanafileed, suhkruherned ja rõikaviilud. Lisa kookospiim, kuumuta korra läbi ja maitsesta supileem soolaga.

Kalla leem nuudlitele, puista peale koriandrit ja soovi korral mungoaidandeid, maitsesta sortsu laimimahlaga ja serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 13.12.2016 15:06

Sai väga maitsev. Ma millegipärast jätsin hernekaunad terveks, aga järgmine kord viilutan vähe suupärasemateks tükkideks. Lihaks kasutasin kahte kanakoiba ja keetsin neist enne puljongi (st, koorisin vahu ja lisasin sibula ja tiba soola u. 30 minutit) Siis kasutasin laksas seda kanakeedust ja koivaliha. Superlux:)

Pille
postitatud 05.07.2022 10:26

Ilse tehtud foto:

Pille
postitatud 31.05.2021 14:15

Mõnus! Ma panen rohelist tšillit veidi vähem, et kõik lapsed saaksid süüa, kalakastme olen mõnikord olude sunnil asendanud sojakastmega.