1 roheline tšilli
tükk riivitud ingverit
0.5 tl purustatud koriandriseemneid
1 dl hakitud värsket koriandrit
2 sl seesamiõli
2 tl kalakastet (nam pla)
5 dl kanapuljongit
400 g kookospiima
Supi sisse:400 g keedetud kanafileed
100 g munanuudleid
200 g noori suhkruhernekaunu
1 viilutatud jaapani redis (daikon)
4 sl hakitud värsket koriandrit
Peenesta leeme maitseained uhmris või köögikombainis ühtlaseks pastaks. Kuumuta saadud pastat potis seesamiõlis paar minutit, kuni segu muutub aromaatseks.
Lisa potti kalakaste ja kanapuljong ning keeda 10 minutit.
Leota nuudleid kuumas vees ning tõsta need serveerimiskaussidesse.
Lisa puljongisse viilutatud kanafileed, suhkruherned ja rõikaviilud. Lisa kookospiim, kuumuta korra läbi ja maitsesta supileem soolaga.
Kalla leem nuudlitele, puista peale koriandrit ja soovi korral mungoaidandeid, maitsesta sortsu laimimahlaga ja serveeri.
Sai väga maitsev. Ma millegipärast jätsin hernekaunad terveks, aga järgmine kord viilutan vähe suupärasemateks tükkideks. Lihaks kasutasin kahte kanakoiba ja keetsin neist enne puljongi (st, koorisin vahu ja lisasin sibula ja tiba soola u. 30 minutit) Siis kasutasin laksas seda kanakeedust ja koivaliha. Superlux:)
Mõnus! Ma panen rohelist tšillit veidi vähem, et kõik lapsed saaksid süüa, kalakastme olen mõnikord olude sunnil asendanud sojakastmega.
Ilus roheline kanalaksa
Tai köögist pärit ilus roheline ja väga maitsev kanasupp kookospiima ja rohke koriandriga.