Rohelise tomati, sibula ja porgandi salat

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg rohelist tomatit

1 kg sibulat

1 sl soola

1 kg porgandit

100 g õli

1-1.5 dl 10% äädikat või 2 dl veiniäädikat

soovi korral ingveripulbrit

soovi korral suhkrut

Valmistamine

Pese tomatid, lõigu õhukesteks viiludeks. Koori tomatid ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega tomati- ja sibulaviilud ning keedusool ja pane 2-3 tunniks toasooja seisma. Seejärel nõruta.
Puhasta porgandid ning lõika 2 mm viiludeks. Aseta porgandiviilud potti, lisa õli, nõrutatud tomati- ja sibulaviilud. Kuumuta salatit pidevalt segades tasasel tulel, kuni see on hästi segunenud ja ühtlaselt läbi kuumenenud.
Nüüd lisa äädikas, soovi korral veel soola, suhkrut ja ingverit. Lase salatil keema tõusta ning tõsta eelsoojendatud purkidesse.
Purgid tõsta koos hoidisega keevaveevanni. Kuumuta pooleliitriseid purke 15 ja liitriseid 20-25 minutit.
Sulge purgid õhukindlalt ja säilita jahedas.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta pigem veiniäädikat. 

Loe veel:

Maalehe Raamat sarja retsept. 

LISA KOMMENTAAR