2 kg tomatit
paar sibulat
1-2 loorberilehte purgi kohta
30-40 g želatiini
2-2.5 sl suhkrut
1-1.5 sl soola
1 kuhjaga tl sinepiseemneid
10-12 tera vürtspipart
1-2 sl 30% äädikat
Aseta punased küpsed lihakad tomatid mõneks minutiks keeva vette ja seejärel jahuta kohe jooksva külma vee all. Koori tomatid ja lõika 1-1,5 cm paksusteks ratasteks.
Pese suuremad sibulad ja lõika samuti 1-1,5 cm paksusteks ratasteks.
Laota tomat ja sibul vaheldumisi purkidesse, asetada kihtide vahele ühe purgi kohta 1-2 loorberilehte.
Pane želatiin vähese sooja veega kolmveerand tunniks likku.
Aja 1 liiter vett keema, lisa paisunud želatiin, suhkur, sool, sinepiseemned, vürtspipar ja äädikas.
Kalla marinaad purkidesse. Kuumuta hoidisega pooleliitriseid purke 80-85 kraadi juures 15 ja liitriseid 25-30 minutit.
Sulge õhukindlalt ja säilita jahedas.
Retsept on pärit Maalehe Raamatust "Tomat aias ja köögis"
Tarretatud tomati-sibulahoidis