Tarretatud tomati-sibulahoidis

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg tomatit

paar sibulat

1-2 loorberilehte purgi kohta

30-40 g želatiini

2-2.5 sl suhkrut

1-1.5 sl soola

1 kuhjaga tl sinepiseemneid

10-12 tera vürtspipart

1-2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Aseta punased küpsed lihakad tomatid mõneks minutiks keeva vette ja seejärel jahuta kohe jooksva külma vee all. Koori tomatid ja lõika 1-1,5 cm paksusteks ratasteks.

Pese suuremad sibulad ja lõika samuti 1-1,5 cm paksusteks ratasteks. 

Laota tomat ja sibul vaheldumisi purkidesse, asetada kihtide vahele ühe purgi kohta 1-2 loorberilehte.

Pane želatiin vähese sooja veega kolmveerand tunniks likku. 

Aja 1 liiter vett keema, lisa paisunud želatiin, suhkur, sool, sinepiseemned, vürtspipar ja äädikas.

Kalla marinaad purkidesse. Kuumuta hoidisega pooleliitriseid purke 80-85 kraadi juures 15 ja liitriseid 25-30 minutit.

Sulge õhukindlalt ja säilita jahedas.
 

Loe veel:

Retsept on pärit Maalehe Raamatust "Tomat aias ja köögis"

 

LISA KOMMENTAAR