Alõtšaketšup tomatiga

Hapukas vürtsikaste alõtšade ja tomatiga.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg alõtšasid

veidi vett

1 kg tomatit

maitse järgi soola

maitse järgi suhkrut

8-10 tera purustatud musta pipart

ja vürtspipart

5-6 tera purustatud nelki

0.25 tl jahvatatud kaneeli

1 tk kuhjaga sl jahvatatud koriandriseemneid

Valmistamine

Pane alõtšad potti, lisa veidi vett ja auruta tasasel tulel kaane all, kuni viljad on püreestatavad. Suru kuum püree läbi sõela.

(Veelgi õigem oleks tõsta alõtšad 2-3 minutiks keeva vette ja jahutada kohe külma jooksva vee all maha, koorida terava noaga, asetada siis potti, kuumutada ja püreestada).

Vala tomatid samuti üle keeva veega, siis jahuta jooksva külma vee all ja koori, tükelda ja lisa alõtšapüreele. Keeda püreed aeglasel tulel pidevalt segades 20-25 minutit.

Mõni minut enne tulet võtmist lisa sool, suhkur ja peenestatud maitseained.

Tõsta kuum püree steriliseeritud hoidisepurkidesse ja sulge õhukindlalt. Säilita jahedas.

Loe veel:

Maalehe retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 22.09.2022 08:48

Kasutaja Vike saatis 2015. a sellise pildi:

Ilse
postitatud 22.09.2022 09:01

Kasutasin rohelist värvi, mitte tooreid, magusaid tomateid. Tundus värvi mõttes ilusam. Ketšup ise sai täitsa hea, seistes maitse süveneb, nagu ikka hoidiste puhul.