Juustusuflee

Väikesed sinepilisandiga juustusufleed.
Sufleede valmistamiseks sobivad hästi nn ramekin-tüüpi vormid, ent soovi korral võib teha ka ühe suurema vormi sees.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl võid

riivsaia

0,5 dl nisujahu

0,5 tl sinepipulbrit

0,5 tl paprikapulbrit

näpuotsaga tšillit soovi korral

3 dl piima

100 g riivitud juustu

4 muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Määri sufleevorm(id) toasooja või sulatatud võiga, puista üle riivsaiaga. 

Eralda munavalged munakollastest. 

Sulata ülejäänud või väikeses potis, lisa jahu, sinepipulber ja tšilli. Kuumuta segades minut aega, siis lisa piim ning vispelda ühtlaseks. Kuumuta ja sega veel umbes 2 minutit, kuni kaste pakseneb ja poti seinte küljest lahti lööb. Võta pott tulelt. 

Sega juurde rivjuust, munakollased, sool ja paprikapulber. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega jõuliste liigutustega umbes kolmandik munavalgevahust ülejäänud mass hulka, seejärel sega õrnalt juurde ülejäänud munavalgevaht. 

Tõsta segu vormi(desse) ja küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni roog on pealt kenasti kuldne. 

Retsepti jagas Namiibias elav Heidi Henning, see ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas "Pereköök" (september 2016). Pildi tegi Hele-Mai Alamaa

LISA KOMMENTAAR