Keedetud särjepallid

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg särge (kala)

1 tl soola

0.5 tl purustatud valget pipart

1 dl rõõska koort

0.75 dl riivsaia

1 muna

Keetmiseks:

1,25 l särjepuljongit vm kalapuljongit

sidrunit

Serveerimiseks:

kappareid

Valmistamine

Puhasta ning fileeri särjed. Hakkmassi jaoks on vaja 500-600 g nahata kalafileed.

Pane kalafileed lõiketeraga köögikombaini ning peenesta jämedalt. Lisa ülejäänud ained ning töötle ühtlaseks hakkmassiks.

Pane kalapuljong potti. Lisa sidrunilõik ning kuumuta puljong keemiseni.

Tee käed märjaks ning vormi niiskete käte abil hakkmassist kalapallid. Pane kalapallid puljongisse ning keeda 5-8 minutit.

Serveeri kapparimarjade, muna-murulaugukastme ning keedetud kartulitega.

Loe veel:

Soome retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR