Lehttainapirukas kapsa ja salaamivorstiga

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g valmis lehttainast

0.5 keskmist kapsast

1 sibul

1-2 sl võid

1.5 dl aedviljapuljongit (kuubikust)

1 sl köömneid

1 tl suhkrut või siirupit

soola ja musta pipart

125 g salaamit või muud suitsuvorsti

Peale:

1 munakollane

1 tl vett

köömneid

Valmistamine

Haki kapsas ja sibul.

Sulata potis või, lisa sibul ja kapsas. Kuumuta koos läbi ja lisa puljong. Maitsesta köömnete, soola, suhkru ja pipraga ja hauta kaane all umbes pool tundi. Jahuta.

Lõika salaami väikesteks tükkideks.

Rulli lehttainas lahti. Kata pool lehttainast kapsatäidisega, puista peale salaamitükke.

Teine pool tainast keera katteks peale, keera serv alla ja kinnita hoolikalt, et see küpsedes lahti ei tuleks.

Sega munakollane veega, pintselda pirukat saadud seguga ja puista peale köömned.

Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 200–220-kraadise ahju keskosas kuni 30 minutit.

Retsept ilmus ajakirjas Elukiri (Märts 2003)

LISA KOMMENTAAR