500 g valmis lehttainast
0.5 keskmist kapsast
1 sibul
1-2 sl võid
1.5 dl aedviljapuljongit (kuubikust)
1 sl köömneid
1 tl suhkrut või siirupit
soola ja musta pipart
125 g salaamit või muud suitsuvorsti
Peale:1 tl vett
Haki kapsas ja sibul.
Sulata potis või, lisa sibul ja kapsas. Kuumuta koos läbi ja lisa puljong. Maitsesta köömnete, soola, suhkru ja pipraga ja hauta kaane all umbes pool tundi. Jahuta.
Lõika salaami väikesteks tükkideks.
Rulli lehttainas lahti. Kata pool lehttainast kapsatäidisega, puista peale salaamitükke.
Teine pool tainast keera katteks peale, keera serv alla ja kinnita hoolikalt, et see küpsedes lahti ei tuleks.
Sega munakollane veega, pintselda pirukat saadud seguga ja puista peale köömned.
Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 200–220-kraadise ahju keskosas kuni 30 minutit.
Retsept ilmus ajakirjas Elukiri (Märts 2003)
Lehttainapirukas kapsa ja salaamivorstiga