Niçoise salativaagen

Kuulsa Nizza salati ainetel valmistatud salativaagen.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Salatikaste:

2 tl teralist sinepit

1 purustatud küüslauguküüs

noaotsatäis suhkrut

2 sl valget veiniäädikat

8 sl oliiviõli

2 sl hakitud värsket murulauku

Salatiained:

3 viilu tuunikala (a umbes 100 g)

2 tl oliiviõli

300 g keedetud varajast kartulit

200 g blanšeeritud rohelisi aedube

3 poolkõvaks keedetud muna (keeda 8 minutit, siis koori ja lõika sektoriteks)

100 g nõrutatud erivärvilisi oliive

200 g poolitatud kirsstomateid

285 g purk artišokisüdameid õlis nõrutatud

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane sinep, küüslauk, suhkur ja äädikas potti. Maitsesta, klopi juurde õli ning lisa murulauk.

Pintselda tuunikala õliga, maitsesta. Küpseta kuumal teflonpannil 2 minutit mõlemalt poolt. Murra kahvliga tükkideks.

Jaota tuunikala ning salatiained vaagnale. Nirista peale kaste ning serveeri.

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Tuna Niçoise Platter). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 16.01.2011 10:24

Väga väga maitsev salat. Mul ei olnud praegusel ajal varaseid kartuleid kusagilt võtta, kasutasin pariisi kartuleid :)