2 tl teralist sinepit
1 purustatud küüslauguküüs
noaotsatäis suhkrut
2 sl valget veiniäädikat
8 sl oliiviõli
2 sl hakitud värsket murulauku
Salatiained:3 viilu tuunikala (a umbes 100 g)
2 tl oliiviõli
300 g keedetud varajast kartulit
200 g blanšeeritud rohelisi aedube
3 poolkõvaks keedetud muna (keeda 8 minutit, siis koori ja lõika sektoriteks)
100 g nõrutatud erivärvilisi oliive
200 g poolitatud kirsstomateid
285 g purk artišokisüdameid õlis nõrutatud
soola ja musta pipart
Pane sinep, küüslauk, suhkur ja äädikas potti. Maitsesta, klopi juurde õli ning lisa murulauk.
Pintselda tuunikala õliga, maitsesta. Küpseta kuumal teflonpannil 2 minutit mõlemalt poolt. Murra kahvliga tükkideks.
Jaota tuunikala ning salatiained vaagnale. Nirista peale kaste ning serveeri.
Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Tuna Niçoise Platter). Pildi tegi ZOOZI.
Väga väga maitsev salat. Mul ei olnud praegusel ajal varaseid kartuleid kusagilt võtta, kasutasin pariisi kartuleid :)
Niçoise salativaagen
Kuulsa Nizza salati ainetel valmistatud salativaagen.