2 kg värskeid rannakarpe
200 g hakitud suitsutatud läbikasvanud peekonit
1 hakitud väike sibul
3 purustatud küüslauguküünt
3.3 dl heledat õlut
25 g võid
1.5 dl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Puhasta rannakarbid jooksva külma vee all, eemalda narmad ja viska minema kõik karbid, mis peale koputamist veel lahti jäävad.
Pane tükeldatud peekon kuivale pannile ning kuivprae 5 minutit. Eemalda krõbedaks praetud peekon pannilt.
Pane sibul pannile ning prae umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa küüslauk ning prae veel 2 minutit.
Kalla pannile õlu. Kuumuta keemiseni ning keeda vaiksel kuumusel 5 minutit.
Klopi vähehaaval juurde või, lisa rannakarbid. Kuumuta 5 minutit, aeg-ajalt panni raputades, kuni kõik karbid on avanenud.
Sega juurde peekon, petersell ning maitseained.
Serveeri soojalt koos soodaleivaga.
Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Belgian mussels)
Belgia rannakarbid peekoni ja õllega