Belgia rannakarbid peekoni ja õllega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 kg värskeid rannakarpe

200 g hakitud suitsutatud läbikasvanud peekonit

1 hakitud väike sibul

3 purustatud küüslauguküünt

3.3 dl heledat õlut

25 g võid

1.5 dl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta rannakarbid jooksva külma vee all, eemalda narmad ja viska minema kõik karbid, mis peale koputamist veel lahti jäävad.

Pane tükeldatud peekon kuivale pannile ning kuivprae 5 minutit. Eemalda krõbedaks praetud peekon pannilt.

Pane sibul pannile ning prae umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa küüslauk ning prae veel 2 minutit.

Kalla pannile õlu. Kuumuta keemiseni ning keeda vaiksel kuumusel 5 minutit.

Klopi vähehaaval juurde või, lisa rannakarbid. Kuumuta 5 minutit, aeg-ajalt panni raputades, kuni kõik karbid on avanenud.

Sega juurde peekon, petersell ning maitseained.

Serveeri soojalt koos soodaleivaga.

Nipid ja soovitused:

  •  Soovi korral asenda õlu kuiva valge veiniga. Kui soovid rammusamat rooga, siis lisa 275 ml kohvikoort. Võta küpsed rannakarbid välja ning redutseeri kastet veidi.

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Belgian mussels)

LISA KOMMENTAAR