1 kg lambaliha*
4 lambaneeru (eemalda kelmed ning rasvane sisemus, tükelda)
1 kg jahusemaid kartuleid
2 viilutatud sibulat
20 g sulatatud võid + veel vormi määrimiseks
5 dl kuuma kana- või lambalihapuljongit
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 170 C.
Maitsesta lambalihatükid soola-pipraga, siis kasta kergelt jahusse. Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori sibulad, lõika õhukesteks viiludeks. Kui kasutad ka lambaneeru, siis eemalda kelmed ja rasvane sisemus, tükelda neerud.
Määri sügav ahjupott võiga, siis laota kolmandik kartuliviiludest vormi põhja. Maitsesta kartuliviilud soola, pipra ja tüümianilehekestega. Tõsta lihatükid ja loorberileht vormi, maitseta soola-pipra-tüümianiga. Siis sibulaviilud, mida samuti maitsesta soola-pipra-tüümianiga. Peale tõsta ülejäänud kartuliviilud, maitsesta soola-pipraga.
Kalla puljong vormi - puljong peaks ulatuma peaaegu pealmise kartulikihini.
Kata ahjupott kaanega ja küpseta 170-kraadises ahjus 2 tundi (kui kasutad talleliha) kuni 2,5 tundi (kui kasutad lambaliha).
Siis eemalda ahjupotilt kaas ja küpseta veel 30 minutit, kuni kartulid on pealt kenasti kuldsed ja krõbedad.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lancashire hotpot
Lancashire hotpot ehk kartuli-lambalihapada on mõnus pajaroog lähenevateks jahedateks sügis- ja talveõhtuteks. Roog on pärit Loode-Inglismaalt Lancashire maakonnast. Kasuta võimaluse korral pigem (noor)lambaliha kui talleliha, sest esimesel on rohkem maitset. Rooga tuleks valmistada malmpotis tasasel tulel kaua küpsetades.
Traditsiooniliselt kasutati selles hautises ka lambaneerusid - tänapäeval on see vähelevinud. Lisandiks sobib hapendatud punane kapsas või marineeritud punane peet.