Mandli-siirupiõunad

Ahjuõunad mandli-siirupikattega.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hapukaid õunu

75 g võid

2 dl kooritud mandleid

1 tl ingveripulbrit

1.5 dl heledat siirupit

Serveerimiseks:

vahustuvat Flora Vanilla 12% vanillikastet või vanillijäätist

Valmistamine

Pese ja koori õunad (koduaia õunad võid koorimata jätta). Eemalda õunasüdamik ning lõika õunad neljaks. Tõsta õunasektorid ahjuvormi. 

Haki mandlid noaga jämedalt.  Sulata või. Lisa mandlid, ingver ja siirup ning sega ühtlaseks. 

Kalla segu õuntele. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Serveeri leigelt koos vanillikastme või -jäätisega.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 27.09.2014 21:59

Mandlid jäid hamba all hästi krõmpsud, eriti pehme õuna kõrval, aga maitse oli mõnus. Ahjus oli u 40 minutit, sest pealmised õunad tundusid veel kõvad. Ilmselt on mõistlikum panna laiemasse ahjuvormi, nii et õunad oleksid ühe kihina. Kasutasin omatehtud ebaküdooniasiirupit ja seepärast ingverit ei pannud. Vahukoorega maitses hea.

Martiina
postitatud 23.09.2015 20:35

Väga maitsev!