Röstitud lillkapsas küüslaugu-kapparivõiga

Röstitud lillkapsas mõnusalt pikantse kastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 lillkapsas (u 900 g)

1 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

1 sl võid

2 küüslauguküünt

1 tl kappareid ja 1 tl kapparite konservivedelikku

Valmistamine

Lõika lillkapsas õisikuteks ning laota need ahjupannile. Nirista peale oliiviõli, maitsesta meresoola ja pipraga. Sega.

Küpseta 230-kraadises ahjus aeg-ajalt segades 20-25 minutit, kuni lillkapsas on kuldpruun ja küps.

Sulata väikeses potis 1 sl võid. Lisa õhukeselt viilutatud küüslauk ning prae 2-3 minutit segades, kuni küüslauk on helekollane. Tõsta pott tulelt, lisa kapparid ja kapparite konservivedelik.

Kalla kaste röstitud lillkapsaõisikutele ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba võid. 

USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (Roasted Cauliflower). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 11.08.2009 19:33

Oi, kui hea see oli. Sõin peaaegu kõik üksi ära :P

Pille
postitatud 01.11.2016 21:38

Zoozi saadetud foto:

triinp
postitatud 18.02.2011 12:14

Tegin röstitud lillkapsast esimest korda ja tõesti väga hea sai! Seda hakkan nüüd tihti tegema.

Blondie
postitatud 23.09.2013 18:55

Väga maitsev, kaste teeb eriliseks.

Kaare
postitatud 01.11.2016 12:28

Väga maitsev!