Safranikook

Gotlandi safranipannkoogist inspireeritud safranimaitseline kodujuustukook.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

0,5 dl hakitud magusaid mandleid

3 muna

0,5 dl suhkrut

näpuotsaga soola

0,5 g safranit

0,5 dl nisujahu

500 g kodujuustu

2 dl piima

Serveerimiseks:

2 dl värskeid või moosiks tehtud põldmarju

2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Haki mandlid.

Klopi munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa sool, safran, jahu, kodujuust, mandlid ja piim.

Kalla tainas võitatud ahjuvormi ning küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 50 minutit.

Serveeri põldmarjade ja vahukoorega.

Loe veel:

Rootsi Arla retsept.

LISA KOMMENTAAR