Põhjamaine tillipesto

Tillipesto sobib kastmeks kala (sh heeringa) või varajaste kartulite juurde.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kimp tilli

0.5 dl röstitud päevalille- või piiniaseemneid

0.75-1 dl külmpressitud rapsi- või oliiviõli

2-3 tl sidrunimahla või valget palsamiäädikat

0.5 dl riivitud Parmesan või muud tugevamaitselist juustu

soola ja valget pipart

Valmistamine

Pane päevalille- või piiniaseemned, juust ja till köögikombaini või kannmikserisse ja püreesta. Lisa peene nirena pidevalt segades õli. 

Maitsesta pesto palsamiäädika või sidrunimahla ja soola-pipraga parajaks. 

NB! Sobib sügavkülmutamiseks!

LISA KOMMENTAAR