600 g maitsestamata kohupiimakreemi
6 munakollast (suurus L)
100 g peeneteralist suhkrut
1 sl mooniseemneid (soovi korral)
Lisaks:6 tl peeneteralist suhkrut
Klopi kausis kohupiimakreem, munakollased, suhkur ja peenelt riivitud sidrunikoor hoolega ühtlaseks. (Sega juurde mooniseemned.) Jaota kuue kuumakindla portsjonvormi vahel.
Küpseta 120-kraadise ahju keskosas 30-35 minutit, kuni kreemid on enam-vähem hüübinud (jahtudes tahenevad magustoidud veelgi).
Võta magustoidud ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.
Enne serveerimist puista igale magustoidule umbes teelusikatäis peeneteralist suhkrut. Brüleekihi saamiseks on kolm võimalust:
1) kui Sul on kodus spetsiaalne gaasipõleti, siis kasuta seda (NB! väga hästi sobib ka suuskade tõrvamiseks kasutatav gaasipõleti; fotol on kasutatud just seda varianti)
2) kuumuta magustoite mõni minut kuuma grillelemendi all.
3) karamellista suhkur väikeses potis ning vala saadud karamell magustoitudele.
Idee Roman Zaštšerinskilt, siin muudetud kujul (NB! esimesed 6 kommentaari on algretsepti kohta, mis ilmus PM Arteris 16.2.2008). Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. veebruarinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Panin tassi, sest muid vorme polnud, ilmselt oleks tõesti olnud kasu natuke õhemast kihist. Karamelli tegin peale suhkrupuiste ja grilliga - kartsin seda protsessi mingil segasel põhjusel - et tassid lähevad katki vms, aga ei olnud üldse hullu. Väga mõnus tulemus oli ja usun, et kuigi klassikalisest brüleest erinev, väärib siiski oma kohta :)
See on küll üks väga õnnestunud magustoit. Tegin ühes vormis, nägi kena välja ja maitses imehästi.
väga maitsev ja mõnus dessert. plussiks veel suhteliselt lihtne valmistusviis. paaril korral olen karamelli ära jätnud ning selle asemel vahtrasiirupit peale niristanud.
väga maitsev ja palju lihtsam ise teha kui tavaliselt brüleekreemi! ainult et põletasin karamelliga oma käe ära. seda küll kellelegi ei soovita.
See magustoit on kindlasti hetkel üks minu lemmikuid, sest olen seda viimasel ajal korduvalt teinud. See magustoit on imeline, sest seda on väga-väga lihtne teha, see on peaaegu rasvavaba (ca 5grammi rasva portsjoni kohta) ning mis peamine - valmis magustoit jätab mulje, nagu oleksite tunde köögis keetnud-küpsetanud ja on nii kreemine, et tundub uskumatu, et see rasva ei sisalda. Just nendel põhjustel sobib see magustoit ideaalselt ka õhtusöögilauale, kui sõbrad on külas ning soovite neid üllatada. Lisaks saab magustoidu teha valmis päev varem.
Proovisin ka kohupiima brüleekreemi teha. Elan Soomes ja siin on toiduained veidi teistsugused kui Eestis (eriti kohupiim), kuid sellele vaatamata tuli magustoit väga hea välja. Apelsiniõli asemel kasutasin sidruniõli. Valmistamine oli uskumatult lihtne; juhendi järgi valmistades oleks väga keeruline ebaõnnestuda.
Tegin ka, kuid ei meeldinud. Ei ole üldse võrreldav nö päris brüleekreemiga. Kohupiimane maitse käis üle. Mehele ka ei meeldinud.
Kohupiima brüleekreem
Kreemjast küpsetatud kohupiimasegust saab kerge vaevaga maitsva prantslaste brüleekreemilaadse magustoidu, mis siiski äratuntavalt eestimaine.