Lihtne tomati-läätsesupp

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

1 porgand

1 sibul

2 väikest porrut

1.5 l vett

2.5 dl läätsesid

400 g purustatud konservitud tomateid

1 aedviljapuljongikuubik

Valmistamine

Hauta hakitud porgand, sibul ja porru õlis nõrgal tulel klaasjaks.

Lisa vesi, kuumuta keemiseni. Lisa pestud läätsed, purustatud tomat ja aedviljapuljongikuubik. Hauta valmimiseni.

Loe veel:

Soomlaste Marttajärjestö retsept (Linssikeitto). Juuresoleva foto saatis kasutaja RAGNE.

LISA KOMMENTAAR

Liina
postitatud 21.12.2008 18:48

Lihtne, toitev supp.

ragne
postitatud 12.01.2009 17:54

Kiidan seda suppi! Lisasin vett 1 liitri, nii tuli parajalt paks supp. Imehästi sobiksid sinna suppi suitsusingi tükikesed.

Hexy
postitatud 02.02.2009 11:16

Esimest korda tegin läätsest midagi ja tulemusega olen väga rahul.

m.
postitatud 30.03.2009 17:24

maitsev!

moremi
postitatud 27.05.2011 15:25

Väga maitsev & toitev supp sai :)

Kirsi N @ Facebook
postitatud 23.10.2011 11:42

meie pere vaieldamatu lemmik. Kui lisada värsket hakitud koriandrit, pisut röstitud vürtskööment saab ka mõnusa India-pärase maitsenüansi juurde!

Kadi K @ Facebook
postitatud 23.10.2011 11:43

Üks mu lemmiksuppidest. Teen seda küll sutsukene teistmoodi aga idee sama. Kiire ja maitsev. Küüüslauk sobib ka sinna sisse oivaliselt :)

marks
postitatud 18.01.2013 18:28

Nii on ka ok, nagu retseptis, ent lisasin ühe küüslaugu küüne hakituna ja pistsin potti loorberilehe, pisikeste kuubikutena väikese tüki läbikasvanud suitsuliha ja 100g sulatatud Merevaiku ja milline võimas supp tuli välja :) Tänud Namile algse idee eest!

Pille
postitatud 31.10.2018 17:45

See kõige parem variant

Triin28
postitatud 22.07.2013 16:46

Lihtne ja maitsev! Jääb kindlasti ka edaspidi menüüsse.

Liina
postitatud 16.03.2015 22:02

Maitsev ja lihtne supp. Tegin täna, kuna külmkapp oli üsna tühi ja poodi ei olnud aega minna. Panin vett vähem, et tuleks tummisem supp. Tomatikonservist panin ka vaid pool. Kui supp valmis oli, lisasin oma taldrikusse ka veidi kookospiima. Minu arvates sobis. Abikaasa sõi hapukoorega ja talle meeldis. Poeg sõi ilma lisandita suppi ja küsis (vist küll esimest korda elus) juurdegi :)

täitsa hea
postitatud 12.08.2015 14:48

minu supis olid tomatid, läätsed, porgand, küüslauk, sulatatud või, puljong, sool, vesi. väga prosta, aga tuli ka hea, isa kiitis. selline indiapärane maik on supil juures igaljuhul. suvel meil praegu oma aia tomateid palju, hea võimalus nendest midagi huvitavat valmistada.

Ain & Evelin
postitatud 28.12.2015 14:18

Lisasime veel tšilli ja küüslaugu nämm

Laats
postitatud 24.01.2018 04:36

Kaua läätsed pehmeks keevad?

Pille
postitatud 24.01.2018 19:37

Laats, oleneb läätsedest. Poolitatud punased/oranžid läätsed keevad ca 20 minutit, poolitamata läätsedega läheb kauem.

kellehele
postitatud 19.03.2021 11:49

No ma siis proovin järgi.Aga kui minu vljakujunenud peenele maitsemeelele äste ei passi, siis maksate mulle need produktid välja!