400 g purk konservitud kikerherneid
1 suur küüslauguküüs
soola ja musta pipart
2 röstitud paprikat (purgi seest)
1 sl sidrunimahla
2-4 sl külmpressitud oliiviõli
0.5 tl tšillipulbrit soovi korral
hakitud värsket koriandrit soovi korral
Serveerimiseks:itaalia kõrsikuid (grissini) või röstitud pita-leiba
redist koos lehtedega
Loputa kikerherned ja nõruta. Pane koos kooritud küüslauguga köögikombaini, maitsesta soola ja pipraga ja peenesta.
Lisa röstitud paprikad, sidrunimahl, oliiviõli ja tšillipulber. Töötle köögikombainis ühtlaseks. Vajadusel maitsesta veel.
Kalla hummus kaussi, nirista peale veel veidi oliiviõli.
Serveeri näiteks grissini, rediste ja sellerivartega. Võid seda hummust kasutada nt sigurikanapeede valmistamiseks.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (December 2003, Red pepper houmous), pildi tegi TRIINPVR.
hakkasin kõhklema et kas soola ei käigi sinna sisse?
Tiina, komponentide loetelust olid välja ununenud, aga jah, soola ja pipart tuleb ka ikka lisada ja kohe julgelt!
Kikerherne ja röstitud paprika dipp
Vahva ja mõnusalt värviline versioon hummusest.