Kikerherne ja röstitud paprika dipp

Vahva ja mõnusalt värviline versioon hummusest.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk konservitud kikerherneid

1 suur küüslauguküüs

soola ja musta pipart

2 röstitud paprikat (purgi seest)

1 sl sidrunimahla

2-4 sl külmpressitud oliiviõli

0.5 tl tšillipulbrit soovi korral

hakitud värsket koriandrit soovi korral

Serveerimiseks:

itaalia kõrsikuid (grissini) või röstitud pita-leiba

varssellerit

redist koos lehtedega

Valmistamine

Loputa kikerherned ja nõruta. Pane koos kooritud küüslauguga köögikombaini, maitsesta soola ja pipraga ja peenesta.

Lisa röstitud paprikad, sidrunimahl, oliiviõli ja tšillipulber. Töötle köögikombainis ühtlaseks. Vajadusel maitsesta veel.

Kalla hummus kaussi, nirista peale veel veidi oliiviõli.

Serveeri näiteks grissini, rediste ja sellerivartega. Võid seda hummust kasutada nt sigurikanapeede valmistamiseks.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (December 2003, Red pepper houmous), pildi tegi TRIINPVR.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 27.07.2016 14:15

hakkasin kõhklema et kas soola ei käigi sinna sisse?

Pille
postitatud 27.07.2016 22:29

Tiina, komponentide loetelust olid välja ununenud, aga jah, soola ja pipart tuleb ka ikka lisada ja kohe julgelt!