250 g basmatiriisi
4 dl vett
450 g suitsukala -
soovitatavalt kiltturska e. pikšat
2 dl piima
vett
4 muna
75 g võid
1 tl garam masalat
6 tk tervet kardemoni
100 g spinatit
värsket peterselli
Pane riis veega potti, kata pott kaanega ning kuumuta vesi keemiseni. Hauta 5 minutit, siis tõsta pott tulelt ja lase riisil kaane all pehmeks haududa. Pane suitsutatud kilttursk suurele praepannile. Vala peale piim ja niipalju vett, et kala oleks kaetud.
Kuumuta keemiseni ning hauta 8-10 minutit, kuni kala on läbi küpsenud. Nõruta, eemalda kalalt nahk ja luud ning murra kala suurteks tükkideks.
Pošeeri mune 3 minutit, kuni munad on kergelt hüübinud.
Kuumuta või suurel pannil. Lisa kollajuur, garam masala ja kardemon ning kuumuta 1 minutit. Lisa hautatud riis, pool suitsukalast ning spinat. Sega, kuni spinat on närbunud.
Jaota kedgeree 4 taldriku vahel. Tõsta peale ülejäänud suitsukala, pošeeritud muna ja veidi hakitud peterselli.
NB! Veidi lihtsama kedgeree valmistamiseks keeda mune 6 minutit, koori, lõika neljaks ja lisa roale.
Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Spiced kedgeree). Pildi tegi ITAKENE.
Kuna ma garam masalat poest ei leidnud, segasin selle ise kokku.:) Kardemoni pidin ka kahjuks pulbrina kasutama ja kalaks kuumsuitsuskumbria e. makrell. Väga maitsev toit, kindlasti teen veel.
Kedgeree spinatiga
Anglo-india köögist pärit aromaatsete vürtsidega riisiroog.