Kedgeree spinatiga

Anglo-india köögist pärit aromaatsete vürtsidega riisiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g basmatiriisi

4 dl vett

450 g suitsukala -

soovitatavalt kiltturska e. pikšat

2 dl piima

vett

4 muna

75 g võid

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 tl garam masalat

6 tk tervet kardemoni

100 g spinatit

värsket peterselli

Valmistamine

Pane riis veega potti, kata pott kaanega ning kuumuta vesi keemiseni. Hauta 5 minutit, siis tõsta pott tulelt ja lase riisil kaane all pehmeks haududa. Pane suitsutatud kilttursk suurele praepannile. Vala peale piim ja niipalju vett, et kala oleks kaetud.

Kuumuta keemiseni ning hauta 8-10 minutit, kuni kala on läbi küpsenud. Nõruta, eemalda kalalt nahk ja luud ning murra kala suurteks tükkideks.

Pošeeri mune 3 minutit, kuni munad on kergelt hüübinud.

Kuumuta või suurel pannil. Lisa kollajuur, garam masala ja kardemon ning kuumuta 1 minutit. Lisa hautatud riis, pool suitsukalast ning spinat. Sega, kuni spinat on närbunud.

Jaota kedgeree 4 taldriku vahel. Tõsta peale ülejäänud suitsukala, pošeeritud muna ja veidi hakitud peterselli.

NB! Veidi lihtsama kedgeree valmistamiseks keeda mune 6 minutit, koori, lõika neljaks ja lisa roale.

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Spiced kedgeree). Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 28.05.2010 20:05

Kuna ma garam masalat poest ei leidnud, segasin selle ise kokku.:) Kardemoni pidin ka kahjuks pulbrina kasutama ja kalaks kuumsuitsuskumbria e. makrell. Väga maitsev toit, kindlasti teen veel.