Kukeseenepirukas

Väga maitsev, mõnus, lihtne, hõrk kukeseenepirukas, mille tainasse on lisatud riivitud juustu.
Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

50 g riivitud juustu

150 g nisujahu

0.5 dl külma vett

näpuotsaga soola

Täidis:

400 g kukeseeni

tükike võid

2 dl 10% rõõska koort

3 muna

100 g riivitud juustu

1 hakitud porru või sibul

soola ja musta pipart

Valmistamine

Näpi või, riivitud juust ja jahud puruseks. Lisa vähehaaval vesi (kõike ei pruugi vaja minna!) ning suru tainas pirukavormi põhjale ja servadele. Torka põhi kahvliga auguliseks ning küpseta pirukapõhja 10 minutit 200kraadises ahjus.

Puhasta ja tükelda seened. Kuumuta kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa võitükike ning hakitud sibul, prae klaasjaks. Kalla seene-sibulasegu eelküpsetatud pirukapõhjale.

Sega kausis koor, munad, riivjuust ja maitseained ning kalla segu seentele.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis hüübinud.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

kodukokk
postitatud 16.09.2006 13:00

Ei pea olema kukeseen ,võid kasutada ka teisi seeni.

Kristel
postitatud 21.07.2008 12:27

Kukeseene hooaja puhul tegina ka seda kukeseenepirukat. Tuli väga maitsev aga mage, kuna retseptis on sool ainult muna-koore segus, siis tundub, et minu jaoks sellest ei piisanud.

Marju
postitatud 18.08.2008 13:11

Oioioi, kui hea!

vernanda
postitatud 04.09.2008 10:59

kohe ei saa sügisel ilma sellise pirukata

Fre
postitatud 09.09.2008 18:33

Tõesti väga maitsev. Aga soovitaksin samuti ka taignale veidi soola lisada. Mina tegelikult taignasse soola ei pannud aga seentele panin peale praadimist, seetõttu väga mage ei olnud.

Fre
postitatud 27.09.2008 16:25

Veel - minumeelest piisab sellest kogusest ca 4 täiskasvanu jaoks, äärmisel juhul kuuele. aga 8 sööja puhul on parem loosi võtta et kes ilma jäävad kui et hakata nii head pirukat kildhaaval jagama.

Adonay
postitatud 29.09.2009 09:58

Asendasin rõõsa koore Miksikoga. Oli väga maitsev!

Pilaja
postitatud 29.09.2009 23:12

Eile tegin lapse sünnipäevaks klassikalist muretaignaga kukeseenepirukat. Põhjas kasutasin pooleks tavalist nisujahu ja täisteranisujahu ning parmesani. See retsept kuulub juba mitu sügist meie lemmikute hulka.

Kirsike
postitatud 07.10.2009 15:23

Mees tegi! Suurendas vähe juustu ja soolakogust ja vähendas taignas võikogust. Maitses väga hästi!

daskin
postitatud 14.03.2010 20:17

Tegin ka seda pirukat. Väga,väga maitsev :D Mina lisasin ka külmsuitsupeekonit 100g. Andis veidi särtsu juurde.

Kairit
postitatud 17.09.2010 15:56

Hea, väga hea! Ei teinud kukeseentest, sobivad teised seened ka väga hästi. Aitäh!

Andre
postitatud 30.08.2011 13:47

Väga maitsetu tuli, kui retsepti järgi tegin. teinekord kindlasti lisan ise maitseained veel juurde , nii tainale kui seentele praadides:)

Evelin
postitatud 20.07.2012 17:00

Oli jah kuidagi lahja, kuigi ma panin veel paprikat ja päikesekuivatatud tomateid ning topelt koguse juustu. Midagi jäi nagu puudu..

Hexy
postitatud 23.07.2012 10:53

Hea pirukas.

Kaia
postitatud 14.08.2012 15:29

Väga hea pirukas!!! Asendasin pool jahust täisterajahuga ning lisasin seentele veel kana ja brokkolit. Juba ootan, millal uuesti proovida!

siil
postitatud 07.10.2013 16:07

Ülimaitsev! Lisasin seenesegusse hakitud suitsusinki ning panin juustu rohkem. Toit, mis tekitab sõltuvust... =)

kati
postitatud 17.10.2013 10:53

need kes magedaks peavad - kas te ise selle peale ei tule, et seeni praadides maitsestada. taigna soolasus oleneb suurel määral juustust. kui on mage juust, siis ju oma mõistus ütleb, et lisan terake soola ka.

Kairi
posted on 10.08.2017 19:13

Just!

vimi
postitatud 03.06.2015 16:58

Mulle meeldis ka :)

mann
postitatud 15.09.2015 17:32

Mina teen täidise toorjuustust ja lisan kindlasti ka sinki juurde...keele viib alla:)

Linchik
postitatud 18.09.2015 19:02

Super hea retsept ja teen selle järgi juba mitmendat korda :-) Külalised lakuvad sõrned ka pärast puhtaks :-D

Niru
postitatud 10.11.2015 22:47

See on mu igasügisene kohustuslik pirukas. Ja neil aastail, mil kukeseeni sügavkülma saab, teen talvel ka. Seeni praen sibulaga, pärast lisan soola ja paar peotäit singikuubikuid läheb ka, siis on ideaalne! Ämm viimati uuris, kas see on Wernerist ostetud pirukas :D

Mima
postitatud 11.11.2015 19:07

Jahu kogus on selle või ja juustu koguse kohta väike, vaatamata sellele, et hoidsin vormi enne ahjupanekut veidi sügavkülmas vajus taigen ikka kõik põhja peale, külgi ei jäänudki kahjuks

Niru
postitatud 04.03.2016 18:38

Ma ei leidnud meelepärast lõhepiruka retsepti, võtsin siis juustusõbra taina ja katte, aga kukeseente asemel panin ahjulõhet, brokkolit ja kodujuustu ja sai supernjämm - kõik kiitsid! PS Minul nende kogustega püsib ilusti vormi servadel ka ja ei vaju kuhugi midagi.

Sonera
postitatud 03.08.2016 23:22

Lihtne ja väga maitsev !!!

Helen Prins
postitatud 07.08.2016 14:28

Väga maitsev :)

Triin
postitatud 31.07.2017 21:12

Imeliselt maitsev. Retsepti võtsin aluseks, soola-pipart tunde järgi. Kuna koort polnud, kasutasin piima ja lisasin julgelt juustu. Kindlasti kasutan edaspidi veel seda retsepti. Aitäh!

Kätlin Tuulik
postitatud 21.08.2017 17:21

Väga maitsev kukeseenepirukas ja lihtne teha, aitäh :)

Gerli
postitatud 10.09.2017 10:52

Väga hea pirukas! Lisasin ka sinki

Sandra
postitatud 11.08.2018 13:29

Samuti iga-aastane kohustuslik pirukas. Mina panen lisaks hakkliha ja olen teinud terve ahjuplaadi täie topeltkogustega, sest muidu saab pirukas liiga kiiresti otsa. Sool ja juust lähevad tunde järgi, retseptis on mõlemat minu jaoks vähe. :)

Liis
postitatud 17.09.2018 21:48

No ülimalt hea! Mees ja laps kiitsid. Lisaks soolale kasutasin ka prantsuse ürdisegu.

Juliana Baiduža
postitatud 25.08.2019 14:20

Lemmik!

Ella
postitatud 14.10.2019 19:57

Päris hea