50 g margariini
0.5 dl nisujahu
3 dl piima
4 muna
0.5 tl soola
0.25 tl valget pipart
200 g riivitud juustu
Eralda munavalged munakollastest.
Sulata potis margariin, lisa jahu ja sega veidi. Ära pruunista! Lisa pidevalt segades vähehaaval piim ning keeda 5 minutit tasasel tulel.
Tõsta pott tulelt, lisa ükshaaval hoolikalt segades munakollased. Maitsesta ja lisa riivitud juust.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa ettevaatlikult kastmele.
Vala segu võitatud sirgeservalisse ahjuvormi või portsjonvormidesse. Küpseta ahju allosas 150 kraadi juures 1 tund. Ära mingil juhul ava küpsetamise esimesel poolel ahjuust - kohr kukub kokku.
Serveeri KOHE peale ahjust väljavõtmist.
Retsept on soome ajakirjast Kodin Kuvalehti. Pildi tegi COUSINELLA.
Küpsetasin tunni asemel 180 kraadi juures 35 minutit nagu ühes teises retseptis ja lasin siis ahjus 20 minutit jahtuda. Kasutasin silikoonist muffinivormi ja portselanist pisikesi vormikesi. Tulemuseks oli see, et muffinivormis vajusid sufleed siiski kokku, soojahoidvamas portselanivormis aga mitte! Ehk tuleb kellelegi kasuks see teadmine!
1 tund sufleed küpsetada? Mõni retsept ütleb üldse vaid 10 minutit!
Juustusuflee