Vokitud pommu miso ja ingveriga

Jaapani köögist pärit roog. Kui vähegi võimalik, siis kasuta pikki peenikesi jaapani pommusid e. baklažaane. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl head heledat miso-pastat (nt valge fermenteeritud sojapasta shiro)

1.5 tl riisiviina e. saket

450 g jaapani pommut e. baklažaani (u 4-5 pikka ja peenikest pommut)

6 sl vokkimiseks sobivat õli - nt

maisiõli, seesamiõli või viinamarjaseemneõli

2 kuivatatud väikest punast tšillikauna

1 sl kooritud ja viilutatud ingverijuurt

1 sl hakitud värsket pronkslehte või münti

Valmistamine

Sega misopasta ja sake väikeses kausis omavahel, tõsta kõrvale.

Lõika pommud pikuti pooleks või neljaks. Siis lõika kerge nurga all umbes 1 cm laiusteks viiludeks. 

Kuumuta õli suures vokkpannis mõõdukalt tuliseks. Lisa tšillid ja oota, kuni need susisema hakkavad. Lisa ingver ja pommuviilud, sega läbi. Kuumuta tasakesi segades mitu minutit, kuni pommuviilud on pehmed ja läikivad.

Lisa miso-sakesegu pommuviiludele ja sega õrnalt läbi. Tõsta pann tulelt, sega juurde hakitud shiso või münt ning serveeri kohe.

Loe veel:

Mugandatud Nancy Hachisu raamatust "Japanese Farm Food".

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 25.05.2021 08:52

Oi pommu on mu suur lemmik... siiani oskasin seda vaid ahjus röstida!