2 sl head heledat miso-pastat (nt valge fermenteeritud sojapasta shiro)
1.5 tl riisiviina e. saket
450 g jaapani pommut e. baklažaani (u 4-5 pikka ja peenikest pommut)
6 sl vokkimiseks sobivat õli - nt
maisiõli, seesamiõli või viinamarjaseemneõli
2 kuivatatud väikest punast tšillikauna
1 sl kooritud ja viilutatud ingverijuurt
1 sl hakitud värsket pronkslehte või münti
Sega misopasta ja sake väikeses kausis omavahel, tõsta kõrvale.
Lõika pommud pikuti pooleks või neljaks. Siis lõika kerge nurga all umbes 1 cm laiusteks viiludeks.
Kuumuta õli suures vokkpannis mõõdukalt tuliseks. Lisa tšillid ja oota, kuni need susisema hakkavad. Lisa ingver ja pommuviilud, sega läbi. Kuumuta tasakesi segades mitu minutit, kuni pommuviilud on pehmed ja läikivad.
Lisa miso-sakesegu pommuviiludele ja sega õrnalt läbi. Tõsta pann tulelt, sega juurde hakitud shiso või münt ning serveeri kohe.
Mugandatud Nancy Hachisu raamatust "Japanese Farm Food".
Vokitud pommu miso ja ingveriga
Jaapani köögist pärit roog. Kui vähegi võimalik, siis kasuta pikki peenikesi jaapani pommusid e. baklažaane.