Õrnsoolatud punane kala apelsini ja tähtaniisiga

Tähtaniis sobib tsitruselistega imehästi ning see soe vürts on justkui loodud jõuluroogi maitsestama. Siinkohal üks õrnsoolatud punase kala retsept, mida võib teha nii forelli kui ka lõhega (fotol on esimene). Kala võid paar päeva varem valmis teha, siis jõuavad maitsed paremini imenduda.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g värsket forelli- või lõhefileed

1 suur apelsin

2 sl suhkrut

2 sl helbelist meresoola

1 sl musta pipart

2 tähtaniisi

1 sl värskelt riivitud ingverijuurt

Valmistamine

Lõika kalalt rasvane kõhuäär ära (seda võid kasutada mujal) ning eemalda pintsettide abil hoolikalt kõik peenikesed luud. Aseta kala sobiva suurusega kaanega vormi või sügavale taldrikule.

Riivi apelsinikoore oranž osa peene riiviga, pressi välja mahl. Tambi uhmris pipraterad ja tähtaniis peeneks, siis sega juurde suhkur, meresool, riivitud ingver ja apelsinikoor. Hõõru saadud segu kalafileele, lase veerand tundi maitsestuda. Kalla peale apelsinimahl ning tõsta kala jahedasse maitsestuma.

Serveerimiseks lõika kala õhukesteks viiludeks ning laota kenasti vaagnale. Kaunista apelsinikooreribade ning tähtaniisiga.

LISA KOMMENTAAR