Tähtaniis sobib tsitruselistega imehästi ning see soe vürts on justkui loodud jõuluroogi maitsestama. Siinkohal üks õrnsoolatud punase kala retsept, mida võib teha nii forelli kui ka lõhega (fotol on esimene). Kala võid paar päeva varem valmis teha, siis jõuavad maitsed paremini imenduda.
Lõika kalalt rasvane kõhuäär ära (seda võid kasutada mujal) ning eemalda pintsettide abil hoolikalt kõik peenikesed luud. Aseta kala sobiva suurusega kaanega vormi või sügavale taldrikule.
Riivi apelsinikoore oranž osa peene riiviga, pressi välja mahl. Tambi uhmris pipraterad ja tähtaniis peeneks, siis sega juurde suhkur, meresool, riivitud ingver ja apelsinikoor. Hõõru saadud segu kalafileele, lase veerand tundi maitsestuda. Kalla peale apelsinimahl ning tõsta kala jahedasse maitsestuma.
Serveerimiseks lõika kala õhukesteks viiludeks ning laota kenasti vaagnale. Kaunista apelsinikooreribade ning tähtaniisiga.
Õrnsoolatud punane kala apelsini ja tähtaniisiga
Tähtaniis sobib tsitruselistega imehästi ning see soe vürts on justkui loodud jõuluroogi maitsestama. Siinkohal üks õrnsoolatud punase kala retsept, mida võib teha nii forelli kui ka lõhega (fotol on esimene). Kala võid paar päeva varem valmis teha, siis jõuavad maitsed paremini imenduda.