Kanakaste tatraga

Argiõhturoog, mille teeb põnevamaks marineeritud kurgi lisamine kanakastmele.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väike sibul

500 g kanafileed

200 g paprikat

1,5 sl nisujahu

3 dl kuuma vett

2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort

200 g marineeritud kurki

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud tatart

Valmistamine

Valmista tatar näiteks selle retsepti järgi.

Haki sibul peeneks. Lõika paprika ja kurgid väikesteks kuubikuteks. Lõika kanafileed veidi suuremateks kuubikuteks. 

Kuumuta sügavamal pannil õli ja prae selles sibul klaasjaks. Lisa kanafileekuubikud, pruunista need pidevalt segades. Maitsesta soola-pipraga.

Lisa pannile paprikatükid ja kuumuta läbi. Lisa jahu ja kuumuta taas läbi. Nüüd kalla pannile vesi ja kohvikoor, kuumuta keemiseni. Viimasena lisa kurgitükid ja hauta tasasel tulel 5 minutit. Maitsesta kaste vajadusel soola-pipraga parajaks. 

Serveeri kohe koos tatraga. 

Epp Mihkelsi retsept ilmus Pere ja Kodu retseptivihikus "Pereköök" (veebruar 2009). Epp keetis 6 inimese jaoks 500 g tatart. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 20:39

Väga maitsev!