Suvikõrvitsaomlett

Scarpaccia di zucchine, Toscana roog. Tegelikult võiks selle roa nimi olla ka suvikõrvitsapirukas, sest see valmib ahjus, aga tekstuurilt meenutab see pirukast enam siiski omletti.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 noorem rullkõrvits (u 300 g)

1 sibul

soola

150 g nisujahu

0.5 tl soola

3 dl piima või vett

4 sl oliiviõli

1 muna

soovi korral mõned suvikõrvitsaõied

soola ja musta pipart

veel õli panni määrimiseks

Valmistamine

Lõika suvikõrvits ja sibul õhukesteks viiludeks. Pane sõelale, puista peale veidi soola. Lase 30 minutit seista, siis suru veidi kuivemaks.

Sega jahu, sool, piim, oliiviõli ja muna ühtlaseks vedelaks tainaks. Sega suvikõrvitsa- ja sibulaviilud taina sisse. Kui kasutad suvikõrvitsaõisi, siis lõika need ribadeks ja lisa samuti segule.

Võta väiksem ahjupann (u 30x40 cm). Pintselda pann julgelt õliga kokku, siis kalla segu ühtlase kihina pannile. Jahvata veskist pipart peale.

Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, siis alanda veidi kuumust ning küpseta veel kümmekond minutit, kuni suvikõrvitsaomlett on kuldpruun ja külgedelt krõbedapoolne. Lõika tükkideks ja serveeri soojalt või toatemperatuuril.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa segule veidi riivitud parmesani, küüslauku, tüümiani vm.

Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1(Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR