Tofu tšillimoosiga

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.25 tk tükeldatud punast paprikat

1 tk seemnetest puhastatud ja hakitud väikest punast bird-eye tšillikauna

1 tk suur küüs küüslauku

3 sl riisiäädikat

2 sl vett

1.5 sl suhkrut

150 g nõrutatud värsket tofu juustu

2.5 cm jupp talisibulat (roheline osa)

0.5 tl (röstitud) seesamiseemneid

Valmistamine

Pane hakitud paprika, tšilli ja küüslauk väikesesse köögikombaini. Lisa äädikas, vesi ja suhkur ning sega ühtlaseks vesiseks püreeks.
Pane segu väikesesse potti ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 8-10 minutit, kuni enamus veest on aurustunud ja segu on paksenenud. Jahuta.
Lõika tofu kuubikuteks ning tõsta vaagnale. Tõsta peale toasoe tšillimoos.
Puista peale peenestatud talisibulat ja seesamiseemneid ning serveeri.

NB! Roa valmistamiseks võib kasutada nii kõvemat kui pehmet tofut, aga soovitav on kasutada värsket ja mitte nn kauasäilivat tofut.

Retsept pärit brittide UKTV Food veebilehelt (Tofu with Fresh Chilli Jam)
LISA KOMMENTAAR