Tuline tomati-õunamarmelaad

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g küpset tomatit

200 g haput õuna

1 laimi

0.25-0.5 tl tšillihelbeid

4 dl moosisuhkrut

Valmistamine

Loputa tomatid, koori ja tükelda. Koori ja riivi õunad. Riivi laimilt koor ning pressi välja mahl.

Sega potis tomatid, õunad, laimimahl ja -koor ja tšillihelbed ning keeda kaanega kaetud potis 10 minutit.

Lisa moosisuhkur ning keeda veel 5 minutit aeg-ajalt segades.

Tõsta pott tulelt ning koori pinnale tekkinud vaht.

Kalla marmelaad kuumadesse pestud klaaspurkidesse ning sulge hoolega.

Säilita jahedas.

Loe veel:

Retsept pärit soomekeelselt DanSukkeri lehelt (Chilillä maustettu tomaatti-omenamarmeladi). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 15.10.2016 22:14

Panin laimi asemel sidruni ja värsket tšillit. Aga sattusid eriti väiksed ja lahjad kaunad olema, kolmest jäi väheks. Tundub, et tuli täitsa mõnus moos.