5-6 küpset tomatit
1 väiksem tavaline sibul või punane sibul
1 väike roheline või punane tšillikaun
suur peotäis hakitud koriandrit
1 sidrun
2 sl oliiviõli
u 0,5 tl peenikest soola või 1 tl soolahelbeid
Koori sibul, lõika õhukesteks poolratasteks. Pane sibulaviilud külma vette pehmenema 10 minutiks, siis nõruta.
Lõika tomatid pooleks, eemalda varrepoolne paik. Lõika tomat sektoriteks, pane kaussi.
Haki koriander (võid kasutada nii lehti kui ka pehmeid varsi), lisa tomatitele.
Eemalda tšillilt seemned soovi korral, lõika tšilli viiludeks või haki peenelt ning lisa kaussi.
Lisa nõrutatud sibulad kaussi. Pigista juurde poole sidruni mahl ja maitsesta salat soolaga. Sega õrnalt läbi.
Nirista peale oliiviõli, lase 5 minutit tõmmata. Siis maitsesta vajadusel veel soola ja/või sidrunimahlaga, soovi korral niisuta veel oliiviõliga.
Serveeri.
Retsept mugandatud siit.
mulle igatahes ei maitsenud...võibolla suviste tomatitega oleks söödavam, aga kuidagi ei klappinud kokku need maitsed, vähemallt minu jaoks.
Kachumbari oli Tansaanias igal pool laual. See siin on üsna klassikaline ja minimalistlik versioon, mõnes kohas oli komponente rohkem. Küpsete hooajaliste tomatitega oli väga mõnus!
Kachumbari
Kachumbari on värske tomati-sibula salat, mis on populaarne Ida-Aafrika riikides (Keenia, Tansaania, Uganda, Burundi, aga ka Aafrika lõunaosas Malawis ja Kongos). Vürtsi lisab tšilli.