175 g nisujahu (u 3 dl)
1 sl värskeid tüümianilehti
0.25 tl soola
100 g külma võid
1.5 sl vett
Porgandi-porrutäidis:25 g võid
200 g jämedalt riivitud porgandit
200 g hakitud ˇ
2 muna
1.5 dl piima
100 g riivitud juustu
0.75 tl meresoola
purustatud musta pipart
Pirukapõhi: sega jahu, aed-liivatee ja sool kausis. Lõika või väiksemateks tükkideks, näpista jahusegu sisse. Lisa vesi ning sega tainas kiiresti ühtlaseks. Suru tainas võitatud lahtikäiva Ø 22 cm pirukavormi põhjale ning servadele. Pane kaetult pooleks tunniks külmkappi.
Eelküpseta umbes 18 minutit 200kraadises ahjus.
Täidis: Sulata või potis tugeval kuumusel, ent ära pruunista. Lisa riivitud porgand ja hakitud porru ning prae umbes 3 minutit.
Sega piima ja munad kausis. Lisa juust, sool, pipar ja hautatud aedviljad.
Jaota täidis eelküpsetatud pirukapõhjale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Serveeri leigelt või jahtunult. Kaunista porruribadega, juurde sobib hästi mõni toorsuitsusink.
Retsept on pärit taanlaste "Karolines Køkken" retseptivihikust (Frokosttærte). Pildi tegi KOOGI KATA.
Porru-porgandipirukas
Mahe porgandi-porrupirukas sobib hästi nii lastelauale kui ka täiskasvanute piknikule kaasavõtmiseks.