Porru-porgandipirukas

Mahe porgandi-porrupirukas sobib hästi nii lastelauale kui ka täiskasvanute piknikule kaasavõtmiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

175 g nisujahu (u 3 dl)

1 sl värskeid tüümianilehti

0.25 tl soola

100 g külma võid

1.5 sl vett

Porgandi-porrutäidis:

25 g võid

200 g jämedalt riivitud porgandit

200 g hakitud ˇ

2 muna

1.5 dl piima

100 g riivitud juustu

0.75 tl meresoola

purustatud musta pipart

Valmistamine

Pirukapõhi: sega jahu, aed-liivatee ja sool kausis. Lõika või väiksemateks tükkideks, näpista jahusegu sisse. Lisa vesi ning sega tainas kiiresti ühtlaseks. Suru tainas võitatud lahtikäiva Ø 22 cm pirukavormi põhjale ning servadele. Pane kaetult pooleks tunniks külmkappi.

Eelküpseta umbes 18 minutit 200kraadises ahjus.

Täidis: Sulata või potis tugeval kuumusel, ent ära pruunista. Lisa riivitud porgand ja hakitud porru ning prae umbes 3 minutit.

Sega piima ja munad kausis. Lisa juust, sool, pipar ja hautatud aedviljad.

Jaota täidis eelküpsetatud pirukapõhjale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Serveeri leigelt või jahtunult. Kaunista porruribadega, juurde sobib hästi mõni toorsuitsusink.

Loe veel:

Retsept on pärit taanlaste "Karolines Køkken" retseptivihikust (Frokosttærte). Pildi tegi KOOGI KATA.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 24.05.2010 13:35

Soojalt oli väga maitsev ja mahlane. Tüümian pirukapõhjas oli hea lisand. Järgmisel korral lisan täidisesse ka pisut muskaatpähklit.

Tiramiiiisu
postitatud 01.10.2010 13:33

Mahe köögiviljalisand liha juurde. Täitsa söödav ka eraldi, aga mitte väga suures koguses, läheb üksluiseks :)