Pirukapõhi: sega jahu, aed-liivatee ja sool kausis. Lõika või väiksemateks tükkideks, näpista jahusegu sisse. Lisa vesi ning sega tainas kiiresti ühtlaseks. Suru tainas võitatud lahtikäiva Ø 22 cm pirukavormi põhjale ning servadele. Pane kaetult pooleks tunniks külmkappi.
Eelküpseta umbes 18 minutit 200kraadises ahjus.
Täidis: Sulata või potis tugeval kuumusel, ent ära pruunista. Lisa riivitud porgand ja hakitud porru ning prae umbes 3 minutit.
Sega piima ja munad kausis. Lisa juust, sool, pipar ja hautatud aedviljad.
Jaota täidis eelküpsetatud pirukapõhjale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Serveeri leigelt või jahtunult. Kaunista porruribadega, juurde sobib hästi mõni toorsuitsusink.
Porru-porgandipirukas
Mahe porgandi-porrupirukas sobib hästi nii lastelauale kui ka täiskasvanute piknikule kaasavõtmiseks.