Avokaado-krevetikuskuss

Paprika, avokaado ja krevettidega kuskussisalat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg koorimata värskeid krevette

4 dl aedviljapuljongit

4 dl kuskussi

2 küüslauguküünt

1 punane paprika

2 avokaadot

2 sl võid

0.5 tl soola

2 dl hapukoort

Herbes de Provence'i või muud prantsuse ürdisegu

Valmistamine

Koori krevetid.

Kuumuta puljong keemiseni, lisa kuskuss. Kata pott kaanega, tõsta pott tulelt ning lase kuskussil 5-6 minutit paisuda.

Koori ja haki küüslauk. Lõika paprika ja avokaado kuubikuteks.

Prae küüslauk ja paprika suurel pannil kergelt läbi. Lisa krevetid ning kuumuta läbi. Lisa sool ning pool ürdiseguga maitsestatud crème fraiche'st. Lisa avokaado ning viimasena sega juurde kuskuss.

Serveeri ülejäänud ürdise crème fraiche'i, sidrunisektorite ja värske salatiga.

Retsept on rootsi ajakirjast Arla Köket (3/1999,Avokadocouscous med räkor). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
 

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 12.05.2010 11:48

Kiire ja maitsev. :) Krevettidega tegin küll sohki sest ma ei tea kahjuks, kust ma neid värskena saama peaksin. Kasutasin Santa Maria Perssillade segu ja värsket peterselli.

Pille
postitatud 19.01.2024 09:55

Itakese pilt ka: