5 dl hakitud sibulat
1 sl õli
0.5 tl Cayenne'i pipart või muud tšillipulbrit
1 tl riivitud värsket ingverijuurt
2.5 dl hakitud porgandit
5 dl hakitud maguskartulit e. bataati
1 l vett või aedviljapuljongit
5 dl tomatimahla
2.5 dl kreemjat maapähklivõid
1 sl suhkrut
Serveerimiseks:hakitud talisibulat
hakitud röstitud maapähkleid
Hauta sibul õlis klaasjaks.
Lisa Cayenne ja ingver. Lisa porgandid ning kuumuta veel paar minutit.
Lisa maguskartulid ning vesi/puljong ja kuumuta keemiseni. Hauta umbes 15 minutit, kuni aedviljad on pehmed. Siis kurna aedviljad, aga hoia esialgu keeduvedelik alles!
Püreesta aedviljad tomatimahlaga kannmikseris või köögikombainis (vajadusel lisa ka keeduvedelikku). Pane aedviljapüree uuesti potti ning lisa vähehaaval maapähklivõi. Sega, kuni saad ühtlase supi.
Kontrolli maitset - vajadusel lisa suhkrut. Kuumuta supp hästi tasasel tulel uuesti läbi. Kui soovid vedelamat suppi, lisa vett, puljongit või tomatimahla.
Serveerimisel puista supile ohtralt hakitud talisibulat ja röstitud maapähkleid.
Retsept on pärit raamatust "Sundays at the Moosewood Restaurant" (West African Peanut Soup). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.
Moosewoodi maapähklisupp
Kreemja maapähklivõiga maitsestatud tummine supp Lääne-Aafrikast. Siin armastatud USA restorani "Moosewood" versioon.