8-12 kalapulka (nt Findus Fish&Chips mintaifileest kalapulki)
4 nisutortiljat või minilavašši
4 sl majoneesi
4 hakitud talisibulat
4 hakitud väikest marineeritud kurki või 8 kornišoni
ribadeks lõigatud jääsalatit või frillice salatit
Küpseta kalapulgad tavalisel moel (st ahjus, pannil, rösteris).
Kuumuta nisutortiljasid 30 sekundit mõlemalt poolt kuival pannil.
Määri 2 tl majoneesi tortiljadele ning puista peale talisibul, marineeritud kurk ja lehtsalat. Tõsta keskele 2-3 kalapulka. Keera kõigepealt tortilja alumine serv täidisele ning siis servad keskele kokku.
Retsept ilmus briti ajakirjast BBC Good Food (August 2004, Fisherman's wraps). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kuna tegin tortiljad ise siinse retsepti järgi, tulid nad mul natuke väiksemad ja mahutasid vaid 1 kalapulga. Muidu olid aga täitsa mõnusa maitsega - hea lihtne tööpäevaroog, kui peaks mõned tortiljad üle olema (nagu mul peale igat Mehhiko-õhtut on).
Minu lapsele oli see õhtusöök väga meeltmööda. Tema tortillale ma talisibulat ja marineeritud kurki vahele ei pannud. Kõrvale sõi tomatit ja kurki.
Lastele meeldisid muidugi väga. Kasutasin kalafileepulki ning kornišone, salatiks oli frillice.
Kalamehe vrapid
Lihtsad lapsemeelsed tortiljarullid kalapulkadega :)