Mozzarella-oliivipirukad

Selle retsepti järgi võib valmistada nii neli suurt pirukat kui ma palju rohkem väikeseid suupistepirukaid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

375 g lahtirullitud lehttainast

1 tk lahtiklopitud muna

4 sl musta tapenade- oliivipastat või pestot

4 tk küpset viilutatud kobar- tomatit

300 g pühvlipiimast mozzarella juustu

veidi oliiviõli

värsket tüümiani e. aed-liivateed

peotäis musti (Karyatis kalamata) oliive

Valmistamine

Lõika lehttainas neljaks umbes Ø 11 cm kettaks. Tee servast umbes 1 cm kaugusele kerge sisselõige. Tõsta tainakettad ahjuplaadile ning määri pealt munaga. Torka keskmine osa kahvliga auguliseks.
Määri igale tainakettale pestot või tapenadet. Jaota peale tomativiilud ja mozzarellaviilud. Nirista peale veidi oliiviõli, maitsesta soola, pipra ja värske tüümianiga.
Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed ja alt küpsenud. Tõsta pirukad taldrikutele, kaunista mõne oliiviga ning serveeri rukolaga.

NB! Soovi korral võid teha pirukad tunduvalt väiksemad - siis sobivad need hästi suupistelauale.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Mozzarella, tomato & black olive tarts, August 2004). Pildi tegi LIISI.
LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 03.10.2010 22:48

Hästi maitsvad. Kasutasin isetehtud oliivipastat.

eiütle
postitatud 13.08.2013 16:11

Tehtud veini kõrvale antipastiks. Kasutasin tavalist Genoa pestot (Pesto Genovese). Kõige paremad on serveerituna ahjusoojalt, sest siis on juust veel mõnusalt hele ja maitsed pole väga segunenud. Huvitavaid nüansse saab ka pestode jms kastmetega mängimine. Näiteks tšilline salsa vms...? :)