5 dl käesooja piima
50 g värsket pärmi
1 muna
2.5 dl suhkrut
1 tl soola
1 sl kardemoni
15 dl nisujahu
200 g sulatatud võid
Kohupiimatäidis:250 g kohupiima
0.5 dl suhkrut
1 muna
1 sl sidrunimahla
1 tl vanillisuhkrut
Maasikakate: Määrimiseks:Lahusta pärm käesoojas piimas. Klopi juurde muna, suhkur, sool, kardemon ja veidi jahu. Sõtku käte abil juurde ülejäänud jahu, sõtkumise lõppfaasis lisa sulavõi. Jätka sõtkumist, kuni saad sileda sitke taina. Lase 30 minutit puhta köögirätiku all kerkida.
Kummuta kerkinud tainas jahusele lauale. Vormi tainas pikaks silindriks ning jaota umbes 15 tükiks. Veereta need omakorda väikesteks kukliteks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta saiakeste vahele piisavalt kerkimisruumi. Kata taas köögirätikuga ning lase 30 minutit kerkida.
Täidise jaoks sega kõik ained omavahel.
Suru joogiklaasiga saiakeste keskele süvend, aseta süvendi keskele kohupiimatäidist.
Määri saiakeste servad munaga ning küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.
Kaunistuseks lõika maasikad viiludeks ning jaota saiakestele. Sulata želeesuhkur vastavalt pakendi juhistele ning kalla maasikatele.
Soome K-Marketi retsept (Mansikkaiset rahkapullat)
Maasika-kohupiimasaiad
Kohupiimatäidisega saiad meenutavad korpe, ent neile on keskele kaunistuseks asetatud mõned maasikad.