Maasika-kohupiimasaiad

Kohupiimatäidisega saiad meenutavad korpe, ent neile on keskele kaunistuseks asetatud mõned maasikad.

Kogus
15 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

5 dl käesooja piima

50 g värsket pärmi

1 muna

2.5 dl suhkrut

1 tl soola

1 sl kardemoni

15 dl nisujahu

200 g sulatatud võid

Kohupiimatäidis:

250 g kohupiima

0.5 dl suhkrut

1 muna

1 sl sidrunimahla

1 tl vanillisuhkrut

Maasikakate:

maasikaid

želeesuhkrut

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas piimas. Klopi juurde muna, suhkur, sool, kardemon ja veidi jahu. Sõtku käte abil juurde ülejäänud jahu, sõtkumise lõppfaasis lisa sulavõi. Jätka sõtkumist, kuni saad sileda sitke taina. Lase 30 minutit puhta köögirätiku all kerkida.
Kummuta kerkinud tainas jahusele lauale. Vormi tainas pikaks silindriks ning jaota umbes 15 tükiks. Veereta need omakorda väikesteks kukliteks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta saiakeste vahele piisavalt kerkimisruumi. Kata taas köögirätikuga ning lase 30 minutit kerkida.
Täidise jaoks sega kõik ained omavahel.
Suru joogiklaasiga saiakeste keskele süvend, aseta süvendi keskele kohupiimatäidist.
Määri saiakeste servad munaga ning küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.
Kaunistuseks lõika maasikad viiludeks ning jaota saiakestele. Sulata želeesuhkur vastavalt pakendi juhistele ning kalla maasikatele.

Soome K-Marketi retsept (Mansikkaiset rahkapullat)

LISA KOMMENTAAR