Madeira tomatisupp koriandriga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

7 küpset tomatit

1 suur mahedamaitseline sibul

vett

soola

purustatud musta pipart

paar küüslauguküünt

ohtralt värsket koriandrit

Valmistamine

Tee tomatite varrepoolsesse otsa väike ristlõige ning kasta tomatid mõneks sekundiks keevasse vette. Seejärel kasta tomatid korraks külma vette ning eemalda koor.

(Kui väga kiire on, siis võid konservtomateid kasutada).

Koori sibul ning lõika sektoriteks. Pane sibul koos 5 tomatiga potti. Kalla peale niipalju vett, et aedviljad oleksid peaaegu kaetud. Keeda tasasel tulel, kuni tomatid ja sibul on pehmed.

Püreesta sauseguriga või köögikombainis.

Lõika ülejäänud 2 tomatid sektoriteks ning lisa supile. Kuumuta supp uuesti keemiseni ning hauta, kuni ka need tomatid on pehmed.

Maitsesta ja serveeri.

Loe veel:

Retsept soomlaste Herkut.net veebilehelt (Madeiralainen tomaatti-sipulikeitto)

LISA KOMMENTAAR