Kastani-sibulapada

Kastani-stifado e. kastani-sibulapajaroog Kreeta moodi

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kastaneid

500-700 g ratasteks lõigatud sibulat

500 g kartulit suurte sektoritena

rohkelt külmpressitud kreeka oliiviõli

soola

4-5 dl vett

0.5 tl nelki

1 tl vürtspipart

3-4 riivitud hästi küpset tomatit

Valmistamine

Keeda kastaneid rohkes vees umbes 20 minutit. Jahuta, siis koori esmalt välimine kiht ja eemalda ka enamus sisemisest koorest. Eemalda tumenenud kohad, ent jäta kastanid võimalikult terveks.

Kuumuta suures potis õli. Lisa sibularattad ning hauta pehmeks.

Lisa nelk, sool ja vürts. Lisa 2 tassitäit vett ning kartulid.

Kui kartulid on poolküpsed, lisa riivitud tomat ja kooritud kastanid. Hauta tasasel tulel pehmeks, vajadusel lisa vett.

Loe veel:

Allikas: Merja Tuominen-Gialitaki "Kreeta, vieraanvaraisten jumalten saari"

LISA KOMMENTAAR