Austria pannkoogid Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn ehk "rebitud" pannkoogid on tuttavad kõigile Austrias suusatamas käinud eestlastele, kus need on saadaval igas mäenõlval asuvas söögikohas.Kõrvale võid pakkuda moosi (fotol on aprikoosimoos), marju või ploomikompotti.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

8 muna

4 sl suhkrut

2 dl piima

240 g nisujahu (u 4 dl)

0.5 tl soola

1 dl heledaid rosinaid

Stroh 40 rummi

Praadimiseks:

võid

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Pane rosinad rummi sisse ligunema umbes veerand tunniks (kui on meeles, võid teha seda juba eelmisel õhtul)*. Eralda munakollased munavalgetest.

Vispelda munakollased suhkruga kohevaks, lisa piim, jahu, sool ja sega ühtlaseks.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega kolmandik munavalgevahust taina hulka. Seejärel sega ettevaatlikult juurde ülejäänud munavalgevaht.

Kuumuta suur (pannkoogi)pann ja sulata sellel veidi võid. Tõsta suure kulbiga umbes 1/4 tainast pannile, puista peale nõrutatud rosinaid ning küpseta tasasel kuumusel mõned minutid, kuni pannkook alt kenasti kuldpruun on. Pööra paks ja kohev pannkook ettevaatlikult ringi ja siis "rebi" kahe spaatli abil tükkideks. Lase veel paar minutit küpseda, aga ära pannkoogitükke üle prae, siis muutuvad need tuimaks ja kuivaks. 

Tõsta valmis pannkoogitükid taldrikule ning sõelu peale rohkelt tuhksuhkrut. 

Küpseta ka ülejäänud 3 pannkooki.

Nipid ja soovitused:

  • Kui serveerid pannkooke lastele, siis võid rummi asemel neid hoopis apelsinimahlas või lihtsalt vees leotada. Aga kui kasutad rummi, siis Austria magustoidu puhul peaks selleks loomulikult olema Austria rumm ehk Stroh ;)

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pellenovelle
postitatud 24.03.2008 12:11

Aitäh retsepti eest, võtan töösse. Väga maitsvat Eesti versiooni pakub juba oma avamisest saadiks sohvabaari 8.

Terje
postitatud 10.04.2008 10:05

Proovisin hommikusöögiks võileivamaterjali puudumise tõttu. Mõnusad õhulised. Et mul ka tuhksuhkrut polnud, siis sõin meega.

Agnes
postitatud 01.07.2008 21:33

Tallinnas Lounge 8 jah seda pakub. Täna käisin seda kaks korda söömas seal! Kord lõunal ja siis õhtul! Lõunal oli ta veidi kuivavõitu kokal välja kukkunud, kuid õhtul tõesti suus sulas see! Iga suutäis oli nauding...

blonduanna
postitatud 03.03.2009 23:21

magusroog, mis mulle kohe Alpid silme ette toob. supermaitsev ja minu jaoks paljude mälestustega seotud.

Mari
postitatud 24.01.2015 14:07

Umbe hääd said, kuna meil ei ole rosina armastajaid tegin pisikeste õunatükkidega, meeldis ja väga.

Mari-Ly Fabritius
postitatud 17.01.2016 16:28

Viinis, Cafe Centarlis. Maailma parim Keiserschmarren ja sinna kuulub Veel parem ploomimoos :)

Vike
postitatud 30.05.2020 11:23

Tegemise kohta kommenteerida ei oska, kuna valmistas neid "pannkoogispetsialistist" abikaasa, aga mmmm kui head! Meeldisid hulga paremini kui tavalised pannkoogid. Seega kindlasti lähevad kordamisele!

Endla Tülle
postitatud 31.05.2020 19:38

Veits rohkem tööd, kui tavaliste kookidega, väga magusad, süüa koos kompotiga!

Triinu Põrk
postitatud 10.01.2021 09:14

Meie armastame kaiserschmarrni väga! Lapsed (5ja3) soovivad selle tainast alati ise teha.

Inga Adamson-Verock
postitatud 21.03.2022 08:50

Üks suurtest lemmikutest! Teine on Salzburger Nockerl!