8 muna
4 sl suhkrut
2 dl piima
240 g nisujahu (u 4 dl)
0.5 tl soola
1 dl heledaid rosinaid
Stroh 40 rummi
Praadimiseks: Serveerimiseks:Pane rosinad rummi sisse ligunema umbes veerand tunniks (kui on meeles, võid teha seda juba eelmisel õhtul)*. Eralda munakollased munavalgetest.
Vispelda munakollased suhkruga kohevaks, lisa piim, jahu, sool ja sega ühtlaseks.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega kolmandik munavalgevahust taina hulka. Seejärel sega ettevaatlikult juurde ülejäänud munavalgevaht.
Kuumuta suur (pannkoogi)pann ja sulata sellel veidi võid. Tõsta suure kulbiga umbes 1/4 tainast pannile, puista peale nõrutatud rosinaid ning küpseta tasasel kuumusel mõned minutid, kuni pannkook alt kenasti kuldpruun on. Pööra paks ja kohev pannkook ettevaatlikult ringi ja siis "rebi" kahe spaatli abil tükkideks. Lase veel paar minutit küpseda, aga ära pannkoogitükke üle prae, siis muutuvad need tuimaks ja kuivaks.
Tõsta valmis pannkoogitükid taldrikule ning sõelu peale rohkelt tuhksuhkrut.
Küpseta ka ülejäänud 3 pannkooki.
Aitäh retsepti eest, võtan töösse. Väga maitsvat Eesti versiooni pakub juba oma avamisest saadiks sohvabaari 8.
Proovisin hommikusöögiks võileivamaterjali puudumise tõttu. Mõnusad õhulised. Et mul ka tuhksuhkrut polnud, siis sõin meega.
Tallinnas Lounge 8 jah seda pakub. Täna käisin seda kaks korda söömas seal! Kord lõunal ja siis õhtul! Lõunal oli ta veidi kuivavõitu kokal välja kukkunud, kuid õhtul tõesti suus sulas see! Iga suutäis oli nauding...
magusroog, mis mulle kohe Alpid silme ette toob. supermaitsev ja minu jaoks paljude mälestustega seotud.
Umbe hääd said, kuna meil ei ole rosina armastajaid tegin pisikeste õunatükkidega, meeldis ja väga.
Viinis, Cafe Centarlis. Maailma parim Keiserschmarren ja sinna kuulub Veel parem ploomimoos :)
Tegemise kohta kommenteerida ei oska, kuna valmistas neid "pannkoogispetsialistist" abikaasa, aga mmmm kui head! Meeldisid hulga paremini kui tavalised pannkoogid. Seega kindlasti lähevad kordamisele!
Veits rohkem tööd, kui tavaliste kookidega, väga magusad, süüa koos kompotiga!
Meie armastame kaiserschmarrni väga! Lapsed (5ja3) soovivad selle tainast alati ise teha.
Üks suurtest lemmikutest! Teine on Salzburger Nockerl!
Austria pannkoogid Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn ehk "rebitud" pannkoogid on tuttavad kõigile Austrias suusatamas käinud eestlastele, kus need on saadaval igas mäenõlval asuvas söögikohas.Kõrvale võid pakkuda moosi (fotol on aprikoosimoos), marju või ploomikompotti.